Zelfkennis is de basis voor potentiele groei

Zelfkennis is het begin van jouw wijsheid Life Coach Marko de Jong

Stel je voor je hebt ineens 35% of zelfs meer zelfkennis. Wat zou je daarmee gaan doen? Meer zelfkennis geeft namelijk meer levenswijsheid en minder illusie! Als je meer zelfkennis wilt krijgen is het eigenlijk een soort van opleiding die je volgt! Een opleiding die over het leven gaat en hoe jij daar middenin staat. Met zelfkennis kun je het verleden makkelijker gaan loslaten.

 

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid Life Coach Marko de Jong LimburgMeer zelfkennis

Met 35% meer zelfkennis krijg je een meer duidelijk beeld over je identiteit en je persoonlijkheid. Ik weet niet of jij dat ook kunt beamen maar ieder mens is uniek en heeft een authentieke aard. 

Dus je wordt geboren en dan begint jouw levensfeest. Niemand die rekening houdt met jou natuurlijke aard en niemand die echt weet wie je bent. Je wordt gevormd door de opvoeding en de omstandigheden waarin je leeft. Zowel de negatieve als de positieve eigenschappen van de opvoeders worden dan jou met de paplepel gegeven. 

Je krijgt hiermee ook de beperkende overtuigingen die je opvoeders als spiegel cadeau. Dan krijg je een jeugd die gebaseerd is op conditioneringen en beperkende overtuigingen en word je eigenlijk nog verder gestraft omdat het elkaar steeds verstrekt en je in een neerwaartse spiraal terecht komt. Je gaat je leven baseren op emoties en angsten en je gaat mentale muren opbouwen om te overleven. Ook maak je dingen mee die je niet zo goed kunt plaatsen en je gaat daar hele scenario’s omheen verzinnen.

De zoektocht naar zelfkennis

Dan begint er iets aan je te knagen en begint vaak de zoektocht naar iets van jezelf! Wie ben ik wat kan ik en wat wil ik bereiken in mijn leven. Dat zijn allemaal hele natuurlijke vragen die je aan jezelf gaat stellen. Het is natuurlijk maar een geschetst verhaal maar zeker op de realiteit gebaseerd omdat ik al vele mensen heb gehad in de coachzetel plaats hebben genomen. Dus zeker zit hier een hele grote kern van waarheid in. Nog maar buitenwegen gelaten van trauma’s, zoals misbruik, mishandeling en extreme angsten.

 

Met meer zelfkennis kun je meer je leven controleren Life coach Marko LimburgZelfkennis volgens Wikipedia

Zelfkennis is het vermogen om de eigen denkwijze, de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de eigen geest en van het eigen lichaam te kunnen inschatten en daar rationele conclusies uit te trekken. Het wordt ook wel ‘intra-persoonlijke intelligentie’ genoemd (zie Howard Gardner). Anderzijds is het een feit dat volledige en betrouwbare zelfkennis slechts dankzij de omgang met anderen verkregen kan worden. Ieder persoon heeft in zijn persoonlijkheid facetten die hij alleen in contact met anderen – dus in sociale situaties – kan leren kennen.

Zelfkennis heeft ook raakvlakken met het autobiografisch geheugen; het geheugen voor feiten en gebeurtenissen uit de eigen levensgeschiedenis.

In het algemeen wordt aan zelfkennis maatschappelijk betekenis gehecht doordat het interactie met medemensen soepeler maakt. Iemand met weinig zelfkennis maakt volgens psychologische inzichten vaak gebruik van projectie om eigenschappen, met name gebreken, bij anderen aan de kaak te stellen die hij zelf heeft zonder dat hij zich daar bewust van is. Ook wordt verondersteld dat iemand die zichzelf beter kent minder onderhevig is aan een kwetsbaar ego.

Zelfkennis is onder meer belangrijk bij strategisch denken: onderhandelingen, bij vecht- en denksporten en voor mensen in een beroep waarin een tegenstander moet worden overtroefd, bijvoorbeeld bij politie en in het leger. Sunzi schreef het volgende over zelfkennis in zijn boek De kunst van het oorlogvoeren: “De generaal die zichzelf en zijn tegenstander kent, zal honderd veldslagen winnen. Wie wel zichzelf kent, maar niet de vijand, zal naast elke overwinning een nederlaag lijden. Wie noch zichzelf, noch de vijand kent, zal zeker verliezen”.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid- Aristoteles

Stel ik geef jou 35% of meer gegarandeerde zelfkennis! Dan zou je toch een sprong maken van 35% of meer op je levensweg! Gegarandeerd kan ik jou dat geven! Wat zou je dan gaan doen? Hoe zou jij die 35% meer zelfkennis gaan omzetten in potentiële groei? Potentieel gaat altijd over groei, het is een soort van bereik wat je hebt om jouw leven en carrière vorm te geven.

Met onderstaande punten geef ik jou minimaal 35% meer zelfkennis.

  • Je sterke (onbewuste) kanten en je (onbewuste) beperkingen.
  • Type en persoonlijkheid, hoe zit jouw persoonlijkheid in elkaar en wat zijn belangrijke voorwaarden in jouw leven om de koers te bepalen.
  • De voor jou beste beslisstrategie; we nemen per dag vele besluiten die ons door de dag leiden. Dit gaat met name over hoe jij voor jezelf de beste besluiten neemt. Niet vanuit emotie, maar gekoppeld aan je authentieke persoonlijkheid. Hoe inspireer jij jezelf en je omgeving.
  • Jouw persoonlijke eigenschappen en talenten gekoppeld aan je authenticiteit. Deze sturen jouw potentieel aan, dit is het geheel van wie jij bent. Want jij bent immers “Totaal”
  • Hoe kun je het beste jouw levensenergie gebruiken. Ieder mens heeft een uniek energiesysteem waarin duidelijk wordt hoe jouw specifieke levensenergie werkt. Je kunt jezelf voorbijlopen door niet te luisteren naar je lichaam, of in je kracht blijven door wel te luisteren naar je eigen energiesysteem.
  • Er staan unieke sleutels in over je persoonlijkheid, specifieke kenmerken over jou als persoon. Zaken die voor jou belangrijk en van toegevoegde waarde zijn om werkelijk jezelf te kunnen zijn.

Met deze zelfkennis die ik jou geeft kun je zelf meer je leven verbeteren. Met deze zelfkennis ga je veel van jezelf herkennen, ontdekken en kun je jouw leven vormgeven. Je potentiële bereik wordt groter door zelfkennis omdat je steeds minder zaken gaat kaderen en meer vrij in je leven gaat staan. Gelukkig zijn met wie je bent en tot grotere zelfacceptatie komen.

Tijdens de diverse coachtrajecten die ik aanbied bij life coaching gaan we altijd aan de slag met zelfkennis. Ook is het interessant om een potentieel analyse te laten maken. Hierin staat veel wijsheid over jezelf en hoe jij het beste kan performen.

Ik garandeer jou dus 35% of meer directe zelfkennis, als je dit interessant vindt, maak dan eens een ZOOM afspraak of kom eens vrijblijvend langs. Je kunt een bericht in de chatbox sturen onderaan de website, dan neem ik contact met je op!

Groet Marko

 

Zelfkennis is de basis voor potentiele groei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven