Het coachtraject potentieel

Het coachtraject

Misschien overweeg je om een coachtraject te doen. Het is natuurlijk best een investering maar die is het dubbel en dwars waard. Het gaat erom dat jij jezelf helemaal gaat terugvinden en tijdens het coachtraject wordt al snel duidelijke welke doelen jij wilt bereiken. Momenteel ervaar ik als coach dat ook veel bedrijven aan hun werknemers een coachtraject aanbieden. Ik zou dat zeker even navragen op je werk of dat ook een mogelijkheid is. 

Kijk zelf of dit coachtraject iets voor jou is! Het woord potentieel betekend niet gerealiseerde vaardigheden en als je deze ontwikkeld zul je gaan merken dat de door jou eigen beperkende overtuigingen en limieten vanzelf gaan oplossen. Ik heb het daarom ook het coachtraject potentieel genoemd. 

Vanuit 20 jaar experience met bewustwording ben ik er achter gekomen dat ieder mens authentiek is en ook een uniek potentieel heeft. Aan jou natuurlijk de keuze of je jouw unieke eigenschappen gaat gebruiken om jezelf helemaal vrij te maken van beperkende overtuigingen en jezelf in de wereld gaat laten zien als de persoonlijkheid die met passie en daadkracht zijn of haar doelen gaat bereiken. Aan mij zal het als coach niet liggen, dat is mijn passie, om jou maximaal jezelf te laten worden.

Investeren in je toekomst 

Een coachtraject is investeren in je toekomst! Je leert tijdens dit traject veel over jezelf, wie je bent, wat je talenten zijn, welke persoonlijke eigenschappen je hebt, welke emotionele blokkades je nog hebt en hoe jij onder alle omstandigheden de beste keuzes kunt maken. 

Je bent als persoon één geheel en alles is aan elkaar verbonden. Je speelt geen rol maar je bent werkelijk wie je bent. Met deze uitgangspositie kun jij een prachtig leven leiden waarin jouw ambities en doelen centraal staan. 

Het coachtraject potentieel. 

Met dit coachtraject zetten we 7 stappen in jouw persoonlijke groei om jouw potentieel te ontwikkelen. 

 1. Fundament bepalen, op papier zie jij hoe je in elkaar zit
 2. Loslaten van beperkende overtuigingen 
 3. Jouw doelen bepalen, waar sta je nu en waar wil je naar toe
 4. Voelen, denken en emoties in balans brengen
 5. Acties uitzetten, huiswerk en ervaringen delen
 6. Acties uitvoeren, doelen realiseren, wat lukt wel en wat niet 
 7. Het innerlijk proces blijven verankeren

Jouw groei stopt nooit. Met een leven vol mogelijkheden heb je het potentieel om verder te bouwen aan je vooruitgang en de basis te leggen voor je beste zelf. Zelfs als je al een aantal van je doelen hebt bereikt, kun je altijd meer doen en beter worden.

Jouw potentieel bevat alles wat je nodig hebt om een leven te creëren wat overeenstemt met je authentieke persoonlijkheid, je identiteit en je persoonlijke eigenschappen

Met deze 3 persoonlijke en unieke facetten van jou als mens kun je de beste keuzes gaan maken die jouw toekomst vormgeven. Het verleden is geweest dus daar heb je niets meer te zoeken. Met het coachtraject potentieel geef ik jou als coach de sleutels tot jezelf en hoe jij iedere dag met passie en joy, jouw leven of werk de beste inhoud kan geven. 

Je zult elke keuze die je gaat maken als een bewuste keuze die niet beïnvloed wordt door je omgeving maar echt bij jou van binnenuit komt. 

Met leven en werken vanuit je unieke potentieel maak je bewuste keuzes

 • Dat je precies weet hoe je in elkaar steekt en veel zelfkennis ter beschikking hebt.  
 • Dat je goed in balans blijft met mentaal denken, je gevoel en emotioneel niveau.  
 • Dat je weet hoe jij altijd de beste keuzes maakt. Jouw keuzes bepalen immers de toekomst! 
 • Dat je met inzichten en creativiteit werkt aan jouw persoonlijke of zakelijke doelen. 
 • Dat jij vanuit jouw natuur jouw interne en externe leiderschap integreert in leven en werken.
 • Dat je vanzelfsprekend goed voor je gezondheid zorgt door de keuzes die je maakt.  
 • Dat jouw verleden en beperkende overtuigingen geen issues meer zijn.  
 • Dat je het gewoon gaat doen, de acties die nodig zijn om je doelen te bereiken. 
 • Dat je angsten gaat zien als uitdagingen en groeiprocessen
 • Dat je de wereld gaat zien als een groot speelveld met vele potentiele mogelijkheden.

Do not let the memories of your past limit the potential of your future. There are no limits to what you can achieve on your journey through life, except in your mind.

Roy T. Bennett
Aristoteles coachtraject potentieel Marko de Jong Coaching

Aristoteles en potentieel

Potentieel verwijst over het algemeen naar een momenteel niet-gerealiseerde vaardigheid. De term wordt gebruikt in een breed scala van gebieden, van natuurkunde tot de sociale wetenschappen om dingen aan te duiden die zich in een staat bevinden waarin ze kunnen veranderen op manieren variërend van het eenvoudig vrijgeven van energie door objecten tot het realiseren van vermogens bij mensen. 

Dat wat potentieel is, kan theoretisch geactualiseerd worden door de juiste actie te ondernemen; een rotsblok op de rand van een klif heeft bijvoorbeeld het potentieel om te vallen, wat kan worden geactualiseerd door het over de rand te duwen.

Als coach ga ik jou regelmatig over de rand duwen om je te laten springen in het onbekende van jezelf! 

De mogelijkheid om te worden en beschikbaar vermogen is de vertaling van het woord potentieel volgens encyclo.nl 

Coachtraject potentieel de roadmap voor jouw persoonlijke groei

De roadmap voor jouw persoonlijke groei

Het potentieel ontwikkeltraject is een compleet coachtraject waarin we samen een aantal stappen gaan zetten om jouw potentieel te activeren. Om jou te laten zien dat jij een grootsheid in jezelf bent en dat je door de juiste keuzes alles kunt creëren met wat je maar wilt bereiken. 

Het coachtraject potentieel duurt ca 6 maanden en hierin zetten we samen 7 concrete stappen. 

 1. Fundament bepalen, op papier zie jij hoe je in elkaar zit
 2. Loslaten van beperkende overtuigingen 
 3. Jouw doelen bepalen, waar sta je nu en waar wil je naar toe
 4. Voelen, denken en emoties in balans brengen
 5. Acties uitzetten, huiswerk en ervaringen delen
 6. Acties uitvoeren, doelen realiseren, wat lukt wel en wat niet 
 7. Het innerlijk proces blijven verankeren

Continuous effort—not strength or intelligence—is the key to unlocking our potential.

Winston Churchill

Ik maak graag kennis met jou!

Tijdens een vrijblijvende kennismakingssessie gaan we samen kijken en inventariseren waar je nu staat en waar je naar toe wilt. Ik leg dit plan aan je uit en dan kun je zelf kijken of dit goed voor je voelt om persoonlijk te groeien. 

Stap 1 Zelfkennis 

Met het coachtraject potentieel beginnen we met jouw fundament, de basis als jouw vertrekpunt. Ieder mens, ook jij hebt potentiele wijsheid in je zitten. Levenswijsheid gaat voorbij alles wat je tot nu toe geleerd hebt, zie het als een soort DNA wat je vanaf je geboorte hebt meegekregen. 
Jouw fundament coachtraject potentieel Marko de Jong Coaching

Jouw fundament 

Je bent uniek en authentiek maar hoe kom je tot dat punt. Ik heb jarenlang gezocht naar een goede persoonlijk analysemethode en gebruik nu een aantal jaren Human Design als methode.  

Human Design is een holistische methodiek die een hele mooie weergave geeft van de unieke persoonlijkheid. Vanaf je geboorte heb je alles al meegekregen in je leven, je hoeft het alleen maar te gaan ontdekken en te ontwikkelen. 

Tijdens het coachtraject potentieel gaan we hier uitgebreid mee werken. Je krijgt op ca  25 pagina’s te zien hoe jij werkelijk in elkaar zit. Welke eigenschappen je bezit en je bewuste talenten. De meeste mensen zijn super verbaast als ze hem voor hun neus krijgen. 

Lees meer info over deze methodiek door op onderstaande link te klikken. 

Stap 2 Loslaten   

Met het coachtraject potentieel beginnen we met stap 2 om jouw beperkende overtuigingen te gaan loslaten. Dit bepaalt in grote mate jouw geluk en joy! Beperkende overtuigingen hebben we allemaal, onzekerheden, angsten en aangeleerd gedrag. Meestal is dit ontstaan in onze vroege jaren, door opvoeding of ervaringen die we hebben meegemaakt. We hebben op basis van deze ervaringen ook de rest van ons leven gecreëerd. 
Loslaten van het verleden coachtraject potentieel

Leven en werken vanuit het NU

Het nu is eigenlijk alles wat je hebt! Het verleden is al geweest en de toekomst bestaat nog niet! Hier ontstaat echt een omslagpunt in je leven als je gaat beseffen dat elke keuze die je maakt hoe groot of klein invloed heeft op jouw toekomst. 
 
Door het verleden en je beperkende overtuigingen te gaan loslaten krijg je vrijheid en vertrouwen in jezelf. Je gaat jezelf in een heel ander perspectief zien. Je gaat verbinding maken met jouw potentieel en keuzes maken die overeenstemmen met de doelen die je graag wilt bereiken. 
 
Tijdens het coachtraject potentieel gaan we uitgebreid werken aan jouw daadkracht, loslaten en werken aan jouw zelfbeeld. In deze fase gaan we stap 1, de zelfkennis verder integreren. We werken met oefeningen, huiswerk, inzichten, bewustwording en reflectie. 

Stap 3 Doelen bepalen  

Wat wil jij bereiken en waar wil je staan over 2 jaar! Je gaat met deze stap tijdens dit deel van het coachtraject potentieel aan de slag met jouw dromen, visie en jouw succes! Iedereen heeft andere doelen voor ogen, een fijne relatie, een goede baan, gelukkig zijn, rust, balans, een goede gezondheid, opknappen na een burn-out, een eigen zaak, leiderschap ontwikkelen, in je kracht komen staan. Het maakt niet welk doel je hebt als je maar weet wat jouw doel is. 
Jouw doelen bepalen coachtraject potentieel Marko de Jong Coaching

Waar sta je nu en waar wil je naar toe?  

Je hebt natuurlijk al e.e.a. meegemaakt in je leven, opvoeding, ervaringen, studie, relaties, werk, alles heeft je gevormd tot wie je nu bent. 

Je hebt ook dromen, ambities, passies, wat wil je daarmee bereiken. Blijven het dromen of ga je die waarmaken. Het gaat over jou en niet je omgeving.  

Wat weerhoud jou om de stappen te zetten om het geen te bereiken waar je naar verlangt? Hoe ziet het er buiten je comfortzone uit? Ben je in hokjes aan het denken of zie je de wereld als een open speelveld met potentiele mogelijkheden. 

In deze fase gaan we met jouw talenten, identiteit en persoonlijkheid aan de slag en hoe deze overeenstemmen met jouw realiteit. 

Your emotions don't tell you the truth, they tell you what you believe. Your beliefs don't tell you the truth, they tell you your best guess at Reality

Derek Rydall

Stap 4 Voelen, denken en emoties in balans brengen  

Wat voel je, wat denk je en welke emotie komt er dan? Zie het als een eeuwig wiel wat in beweging is. Zo is ook jouw leven opgebouwd, voelen, denken, emoties, keuze maken. Tijdens het coachtraject potentieel is dit een belangrijk punt, we gaan kijken naar de patronen van je emoties. Je denkt bijvoorbeeld dat je in balans bent maar je gevoel zegt wat anders en welke emotionele blokkade heb je dan?  Om je doelen te bereiken heb je daadkracht nodig en de weg naar het doel is jouw groeiproces. 
innerlijke drijfveren

Emotioneel intelligent worden

Veel emoties komen uit aangeleerd gedrag en beperkende overtuigingen. Ik heb veel onderzoek gedaan naar dit punt en door emotioneel intelligent te worden maak je een mega stap in je persoonlijke groei. 

Elke keuze die je maakt wordt wel of niet beïnvloed door emoties. Hou je objectiviteit en blijf je bij je gevoel of ontstaan er angsten en onzekerheden over wat je voelt. Besluiten nemen zonder emoties, alleen op wat je voelt en analyseert brengt je in vooruitgang en progressie. 

Uit je zelfkennis potentieel analyse komt hoe jij emotioneel in elkaar zit en hoe jij het beste jouw besluiten kunt nemen. 

Tijdens het coachtraject potentieel gaan we uitgebreid werken aan jouw EQ en hoe jij balans gaat krijgen in voelen, denken en emoties. Het bepaalt immers hoe jij jouw keuzes maakt die je toekomst vormgeven. 

5 kenmerken van emotionele intelligentie

In de loop der jaren zijn er diverse modellen ontstaat die allemaal een eigen definitie hebben van emotionele intelligentie. Over het algemeen zijn de modellen in de basis hetzelfde, maar de uitwerking hiervan kan wel degelijk verschillen. Vijf belangrijke eigenschappen zijn (Howard Gardner):

 1. Zelfkennis – Mensen met een hoog EQ zijn in staat om de eigen denkwijze, de(on) mogelijkheden van de eigen geest en van het lichaam te kunnen inschatten en daaruit een doordachte conclusies te trekken.
 2. Optimisme – Mensen met een hoog EQ zijn positief ingesteld over hun eigen mogelijkheden en staan stevig in hun schoenen.
 3. Kunnen afzien – Mensen met een hoog EQ zijn in staat om te denken op de langer termijn en naar dat doel toe te werken.
 4. Empathie – Mensen met een hoog EQ hebben de vaardigheid om zich in te leven in de gevoelens van een ander.
 5. Sociale vaardigheden – Mensen met een hoog EQ moet goed met de medemens om kunnen gaan, zowel bekenden als vreemden.

Ik heb een blog geschreven over EQ en succes! Zie onderstaande link

Mocht je vragen hebben

Stuur gerust een bericht via de chatbox onderaan op de website of neem contact op via de opties op de contactpagina. 

Stap 5 Acties zetten, zaken in beweging brengen en ervaringen delen 

Hoe kom jij in beweging en op welke manier ga je dingen aanpakken om een aanvang te maken. Hoe is jouw nieuwe wiel van vooruitgang en hoe gebruik je jouw nieuwe mindset om het op een nieuwe manier te gaan doen. Het zal best wel eens lastig zijn om oude patronen te gaan loslaten en een deel van jouw vernieuwingen te gaan toelaten. 
Coachtraject potentieel acties zetten Marko de Jong Coaching

Jouw verandering 

In deze fase van het coachtraject potentieel gaan we aan de slag met jouw verandering. Hoe is met het nieuwe wiel van vooruitgang? Hoe is het met jouw gevoel, denken en emoties? Welke blokkades zijn er nog op dit moment? 

Stel je bent perfectionist of je wilt alles onder controle hebben? Hoe ga je daarmee om op dit moment? Hoe is jouw innerlijk proces en welke angsten ervaar je nog?  Vaak vinden mensen het moeilijk om te gaan veranderen! 

Als life coach help ik je in deze fase met oefeningen  die je je hele verdere leven kunt gaan gebruiken om de oude jou te gaan loslaten en de nieuwe versie van jou steeds meer te gaan omarmen. Je stapt in deze fase ook in een nieuwe wet van aantrekking, want actie heeft gevolg en gevolg geeft een nieuw resultaat. 

Setting goals is the first step in turning the invisible into the visible.

Tony Robbins

Stap 6 Doelen bereiken

Zelfreflectie is jezelf een spiegel voorhouden, emotieloos naar jezelf durven kijken en eerlijk naar jezelf zijn wat jou weerhoud om je nieuwe doelen te bereiken. Het lukt me! Of het gaat me lukken! Ik ga het doen! Of het is moeilijk en het lukt me toch niet! Of ja maar, want, welke excuses ga je gebruiken om het uit te stellen?  Met coaching geef ik jou inzichten hoe je transparant naar jezelf gaat kijken en wat nog niet lukt te gaan omzetten in daadkracht en progressie.  

Coachtraject potentieel doelen bereiken

Ik ga het doen!

Ik ga mijn doelen bereiken, ongeacht wie voor me, boven me, onder me of naast me staat. Ik gebruik mijn nieuwe mindset om het echt te gaan doen. 

Ik ga niet meer uitstellen, iedere dag dat ik leef komen mijn doelen dichterbij. Alles komt van binnenuit en ik ben niet meer afhankelijk van de mening van de wereld om me heen. 

Ik sta in mijn daadkracht en wil iedere dag verder groeien om mijn doelen te bereiken, zowel zakelijk als privé. Ik voel eenheid in mezelf i.p.v. de dualiteit waarin ik leefde. Ik zoek constant de balans tussen denken, voelen, emoties en mijn gezondheid

Ik ervaar innerlijk rust en zelfvertrouwen bij alles wat ik onderneem en ben zelfverantwoordelijk voor wat ik wil bereiken. Ik voel dat mijn beperkende overtuigingen steeds minder worden en dat ik mijzelf steeds meer als compleet ga accepteren. 

In deze fase van het coachtraject potentieel leggen we de lat steeds wat hoger en met coaching leer ik jou hoe je het kunt aanpakken. We kijken samen wat wel en wat nog niet lukt en sturen bij met directe acties en huiswerk. 

Goals are like magnets. They'll attract the things that make them come true.

Tony Robbins

Stap 7 Verankeren en terugkoppelen van jouw veranderingen, terugval voorkomen  

Hoe hou jij de nieuwe patronen vast en hoe voorkom jij terugval naar oude patronen. Tijdens dit deel van het coachtraject potentieel blijven we constant evalueren en verankeren m.b.t. je vernieuwde persoonlijkheid. Er zal altijd wel terugval zijn maar hoed pak je gelijk de draad weer op om je nieuwe weg te blijven volgen.  
Coachtraject potentieel verankeren van je mindset

Blijf altijd veranderen

Zet jezelf nooit meer vast maar blijf altijd meegaan in de verandering. Gebruik een groei mindset i.p.v, een gefixeerde mindset. Het enige wat constant is de verandering. Met hetgeen je geleerd heb of jezelf en hoe je met je omgeving moet omgaan in dit coachtraject potentieel kun je steeds opnieuw en opnieuw gebruiken om je volgende doelen te bereiken. 

Met een ontwikkeld potentieel ontstaat er heel veel creativiteit en passie om jezelf steeds op de juiste waarde te houden en te continueren. Je bent bewust van je talenten die je optimaal gebruikt om doelbewust jouw doelen te gaan creëren. 

Kies voor een leven wat goed voor jou is en maak hiermee de beste versie van jezelf! 

Prijzen  en mogelijkheden

Onderstaande stappen staan centraal tijdens het coachtraject potentieel 

 1. Fundament bepalen, op papier zie jij hoe je in elkaar zit
 2. Loslaten van beperkende overtuigingen 
 3. Jouw doelen bepalen, waar sta je nu en waar wil je naar toe
 4. Voelen, denken en emoties in balans brengen
 5. Acties uitzetten, huiswerk en ervaringen delen
 6. Acties uitvoeren, doelen realiseren, wat lukt wel en wat niet 
 7. Het innerlijk proces blijven verankeren

Verdere informatie 

 • Duur van het coachtraject potentieel is ca 6 maanden 
 • Vraagstellingen tussendoor via app, mail of telefonisch 
 • In 4 termijnen betalen is mogelijk (In overleg) 
 • Veel huiswerk en tot actie komen 
Prijzen 
De totaalprijs van dit traject bedraagt 1995 euro incl. BTW
Voor bedrijven is dit excl. BTW

Maak een afspraak

Maak een afspraak om samen dit coachtraject te bespreken en om samen vrijblijvend kennis te maken. Ik luister graag naar jou verhaal en ik leg graag aan je uit hoe mijn plan van aanpak is. 

Reviews

Mike
Mike Projectmanager
Read More
Marko heeft mij, door me continu een spiegel voor te houden, dan ook echt laten inzien dat als je het uiteindelijk zelf in de hand hebt, je in principe niets in de weg staat om te kiezen voor vooruitgang en positiviteit! En vanaf dat moment heb ik echt verbetering ervaren. Je kunt het namelijk wel denken, maar het inzien is “the key”. Door de handvaten van Marko ben ik een werkwijze kunnen gaan aannemen waar ik mij veel zekerder in voel, en waarbij ik uit ga van mijn eigen kracht en positiviteit. Een wereld van verschil!
Claire
Claire Business Change Manager
Read More
Het mooie van de coaching van Marko vind ik dat je enerzijds handvaten krijgt om in je kracht te kunnen staan in elke situatie en anderzijds met ontzettend veel creatieve ideeën voor je werk naar huis gaat. Marko helpt je om anders tegen dingen aan te kijken en van de gebaande paden af te wijken. Ik ervaar dat deze coaching sessies mij een boost geven. De combinatie van Marko’s sterkte intuïtie, creativiteit en oog voor commerciële kansen zorgt ervoor dat ik Marko absoluut kan aanraden.
Emma
Emma Klant
Read More
Hij gaf mij het vertrouwen om uit mijn comfortzone te stappen. De praktische en directe toepasbaarheid van zijn coaching vond ik transformerend. Dat kwam niet alleen door zijn heldere stijl maar ook door het vertrouwen wat hij mij gaf in hem als coach en in mij en mijn mogelijkheden die hij zo goed weet aan te voelen. Marko helpt je om naar een hoger niveau in je leven te stijgen, met no way back, want wat voelt het goed om jezelf weer te kunnen zijn!
Bonny
Bonny Klant
Read More
Marko heeft mij het afgelopen jaar een nieuw stuk van mijzelf leren ontdekken en ben hierdoor op een positieve manier verandert. Ik voel me krachtiger en energieker, ik had besloten om in 2020 in mezelf te investeren en kan alleen maar zeggen dat het echt waardevol is. Ik voel me veel gelukkiger met wie ik ben en wat ik in dit jaar met mezelf heb bereikt. Het koste mij wel wat tijd maar je kunt ook niet van de één op de andere dag alles loslaten. Als je echt wilt veranderen in je leven is Marko een aanrader, een topcoach!
Previous
Next
Schuiven naar boven