Coaching

Coaching

Er zijn misschien vele redenen te noemen waarom je coaching zoekt? Sta je ergens vast in je leven en weet je het even niet meer. Of heb je het gevoel dat er veel meer in jou zit en je hebt van alles geprobeerd om dat eruit te halen.

Waar sta je nu in je leven of je carrière, is dat wat je wil? Wil je meer bereiken of wil je jezelf in een ander daglicht gaan zetten. Ben je door jezelf vastgezet in bepaalde emotionele cirkels die zich steeds herhalen. Ben je voor jezelf goed genoeg om de juiste waarde aan jezelf te geven?

Met coaching van mensen maak ik zo vaak mee dat mensen een lage eigenwaarde hebben en allerlei ezelsbruggetjes hebben om maar steeds zichzelf te blijven ontwijken en de confrontaties uit de weg te gaan.  De vraag aan jou is of je alles durft te gaan loslaten van wat was en het nieuwe te gaan laten binnenkomen van wat is.

Wat is? Een prachtige korte zinspeling om aan te geven dat je de stap mag gaan maken om jezelf volledig te gaan accepteren in het moment van nu. Alles maar dan ook echt alles! Al je zogenaamde imperfecties en zaken die je over jezelf steeds in de doofpot wil stoppen om het maar te ontwijken. Om steeds te vluchten voor de confrontatie met jezelf!

Met coaching gaan we alles op de schop gooien, we gaan voor jou chaos creëren, zodat jij de controle gaat loslaten over wat was! Het zal voor jou misschien niet leuk kunnen zijn omdat we aan emoties gaan komen die je zolang verstopt hebt voor de buitenwereld. Ik laat je als coach niet los tijdens dit proces van loslaten, ik begeleid je om weer vaste grond onder je voeten te krijgen.

Coaching heeft als doel dat je uit de schaduwen van jezelf gaat stappen en een diepere, complete verbinding gaat maken met je eigen persoonlijkheid. Coaching is gericht op vooruitgang en bewust worden van je eigen mogelijkheden. Wat zijn dan jouw eigen mogelijkheden? En waarvan ga jij bewust worden?

Coaching en het coachproces schema Life Coach Marko de Jong in Limburg

Coaching en het coachproces schema

Ik maakte tijdens een coachsessie deze schets die iedereen moet doorlopen om zijn levensdoelen te halen. Tijdens coaching sessies gebruik ik vaak dit model ter verduidelijking!

Jij staat ergens op een stip in je leven, het maakt niet uit waar je staat. Wat je allemaal hebt meegemaakt maakt ook niet uit. Het is een punt wat je zelf hebt verankerd en er is geen oordeel over waar je staat. Misschien ben je zelfs al flink op weg om je doelen te bereiken maar mis je nog iets in je leven wat de juiste voldoening geeft.

Purpose 

Je ziet een purpose staan en dat gaat over jou! Met coaching gaat het ook helemaal over jou! Jij bent het doel in jouw leven en vanuit waar je staat en waar je wil zijn hoef je alleen maar mentale keuzes te gaan maken om jouw doel te bereiken. En dat ben jij natuurlijk. Het is een rechte lijn naar het doel. Je purpose in je leven is om je gave in jezelf te vinden en deze weer te gaan weggeven aan de wereld om je heen.

Als jij je gaven, talenten, eigenschappen, voelen, denken en emoties in balans brengt draagt iedere keuze die je maakt eraan bij om jouw levensdoel te halen.

Mentale groei 

De lijn naar je doel is een mentale lijn, een lijn die om duidelijkheid vraagt. Om je doel te bereiken heb je duidelijkheid nodig, die kun je alleen in jezelf vinden. Op het schema zie je ook emotionele golven! Iedereen heeft emoties, het zijn een soort van golven die komen en die gaan. Het zijn transmitters om het leven op een bepaalde manier zinvol te maken.

Emotionele golven  

Je hebt emoties die het leven een doel geven, liefde, verbinding, bepaalde angsten die waarschuwingen aangeven. Dit zijn de zogenaamde opwaartse of positieve emoties.

Er zijn ook emoties die voortkomen uit beperkende overtuigingen, onzekerheid, geen zelfvertrouwen, wantrouwen, boosheid, onmacht, te veel controle, toekomstscenario’s etc. Dit zijn de zogenaamde neerwaartse emoties of negatieve emoties.

Hoelang jij in die emotionele golven wil blijven hangen bepaal jij! Sommige mensen doen een uur over een emotionele golf en anderen doen er een paar jaar over. Een emotionele golf houd je weg van je levensdoel en dat ben jij!

Met coaching ligt de focus op de mentale lijn om steeds de tussentijdse doelen te bereiken om uiteindelijk totaal in jezelf terecht te komen. Op dit punt ben je helemaal in balans en kun je alles gaan creëren wat je maar wilt. Je maakt dan gebruik van alle authentieke persoonlijk eigenschappen om datgeen te bereiken wat je maar wilt.

Wat betekend coaching volgens de wetenschap

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige een-op-een-relatie. De gecoachte leert, de coach ondersteunt en begeleidt dit leerproces. Binnen het coaching traject worden de doelen vooraf bepaald. Het doel van coaching is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit en professionele bekwaamheid van de gecoachte. Zie Wikipedia

Coaching en jouw denkprocessen, je emoties en je gevoel

Net als iedereen zijn leven bestaat ook jouw leven uit denkwijzen, emoties en gevoel. De vraag is hoe jij daar onderscheidt in gaat maken. Hoe haal jij die zaken uit elkaar? Ik vraag dat aan je omdat alles separaat behandelt gaat worden met coaching. Denkwijzen kunnen namelijk verward worden met emoties en emoties kunnen weer verward worden met gevoel. Veel mensen zijn zich namelijk niet bewust wat emoties zijn en wat echt gevoel is.

Nu zou je kunnen zeggen ik vind dat helemaal niet belangrijk maar niets is minder waar en ik ga je dat proberen uit te leggen. Denken is een proces om te analyseren niks meer en niks minder! Dat heeft ieder mens meegekregen. In de wereld van de denkers bestaan alleen maar processen, dat is de ratio!

Intuitive mind 

Er is ook nog een intuitive mind, de intuïtie die gaat voor de ratio. Daar ligt het gevoel van creativiteit, visie en persoonlijke strategie. Daar ligt de basis van je keuzes! De intuitive mind is leeg, duidelijk en helder en wordt op een mentale manier gebruikt om een koers aan te geven. Het kan zelfs waarnemen! Meer hierover schreef ik op de pagina hoe je jouw intuitive mind kan ontwikkelen.

Dan heb je de emoties die ieder mens heeft! Emoties zijn een prachtig ingebouwd geleide systeem om iets aan te geven. Je hebt bijvoorbeeld emotionele angsten die iets aangeven en emotioneel verdriet om iets te verwerken. Er zijn ook emoties die voortkomen uit aangeleerd gedrag, hierdoor ontstaan vaak de beperkende overtuigingen die veel mensen hebben. Met beperkende overtuigingen en emoties mis je een deel van je leven omdat dan eigenlijk alles een bedenksel is.

Met coaching is het doel dat emoties, gevoel en denkprocessen op de juiste manier gaan samenwerken. Hierdoor ontstaat balans in body, mind en spirit. Dat is het doel om voelen, denken, keuzes in balans te gaan brengen 24/7 je hele leven lang vanuit balans de keuzes te maken om je doelen te bereiken.

Bereik je doelen ontwikkel je potentieel Marko de Jong Coaching

Coaching en jouw persoonlijkheid

Jouw persoonlijkheid is totaal wie je bent niks meer en niks minder. Je wordt geboren met specifieke persoonlijk eigenschappen en een identiteit. Dat zijn 2 elementen waarop je jouw leven kunt gaan bouwen en vertrouwen. Hiermee kun jij je levensdoelen bereiken mits je ze goed combineert met voelen, denken en je emoties. Om tijdens coaching een basis te creëren van je persoonlijkheid maak ik gebruik van een analyse tool vanuit Human Design.

Je persoonlijkheid is de basis in je leven, hier zul jij het volledig mee moeten doen. Met coaching gaan we deze helder krijgen en hoe jij je eigenschappen op de juiste manier kunt gaan gebruiken. Je gaat met coaching de wereld van binnenuit ervaren en je laat externe factoren jouw leven niet meer bepalen.

Vanuit de analyse zie je jouw persoonlijkheid op papier staan en welke eigenschappen je hebt als mens. Prachtig is dit, ik heb het als coach al zoveel keren meegemaakt tijdens coaching vanuit deze analyse dat mensen zich herkennen en na een aantal sessies gaan ze dat ook ervaren.

Jouw persoonlijkheid bevat alles wat je nodig hebt om een leven met voldoening te leven. Om echt verbinding te gaan maken met je persoonlijkheid zul je alle facetten van jezelf moeten gaan accepteren! Om jezelf volledig te gaan accepteren en vanuit zelfacceptatie en zelfvertrouwen te gaan leven zal je bewust moeten worden van wie je werkelijk bent

Coaching en jouw bewustzijn  

Hoe acteer en handel jij in je leven?  Hoe maak jij je keuzes in je leven? Wat ga jij bereiken met de keuzes die je maakt? Gezonder eten? Keuzes die je verbinden aan mensen, vriendschappen, relaties? Werk gerelateerde keuzes? Je carrière? Groei van je business? Maak je keuzes op basis van verwachtingen? Of maak je keuzes die vanuit visie, strategie en verbinding komen en tot het juiste doel leiden.

Hoe meer je bewust wordt van wie je bent en hoe meer je in balans komt met emoties, voelen en denken zullen de keuzes die je maakt meer het gewenste resultaat gaan opleveren. Met coaching gaan we samen kijken naar je bewuste krachten en talenten en de onbewuste saboteurs die jouw leven blokkeren.

Bewustwording gaat over jou en je manier van zijn. Niet meer alleen in een denkwereld leven maar verbonden zijn met je totale zelf. Met coaching werken we aan diepere lagen van jezelf om bewust te worden van je specifieke talenten en eigenschappen. Met coaching ga je zien en voelen dat je centraal staat in een wereld die om jou heen altijd in beweging is. Hoe jij acteert in die wereld en hoe je bij jezelf blijft onder alle omstandigheden.

Coaching en hoe jij jouw doelen kunt bereiken

Wat verwacht je eigenlijk van jezelf om je doelen te bereiken? Een supermooi leven of het ultieme leiderschap! Er zijn eigenlijk geen grenzen om je doelen te bereiken. Het start allemaal met de gedachte dat je het alleen van jezelf gaat verwachten om datgeen te bereiken waarnaar jij verlangt. Heb je al eens een wensenlijst gemaakt, een visie board of een uitgeschreven gedachte waar je wil staan over 5 jaar.

Je leeft natuurlijk vandaag en niet morgen, maar elke keuze die je maakt geeft vorm aan jouw toekomst. Zo is dat met alles en elke keuze die je maakt. Een simpel voorbeeld is kies je voor junkfood omdat je dat graag wilt of kies je voor gezonde voeding omdat je weet dat het beter is. Dus de vraag aan jou is weet jij wat je wilt bereiken? Het gaat met name om het weten als drijfveer te gaan gebruiken om jouw doelen te bereiken.

Met coaching gaan we jouw weten activeren en alle weerstanden elimineren. Hoe kan je anders gaan weten dat jij dat doel gaat bereiken? Weten is mentale energie! Weten is duidelijk! Weet jij al wie je bent? Weet jij al wat je talenten zijn? Weet jij al wat je sterke kanten en minder sterke kanten zijn? Weet jij al wat je leiderschap skills zijn? Weet jij al hoe je jouw business lift naar een next level? Natuurlijk zijn dit maar enkele simpele voorbeelden van weten.

Maak je doorbraak naar een betere toekomst Marko de Jong Coaching

Ik weet wat ik wil en hoe ik mijn doel ga bereiken!

Weten is verbonden aan zelfkennis, innerlijke visie, persoonlijke strategie, doelgericht, toekomstgericht, duidelijke keuzes maken, transparant, oprecht en intuïtief. Dit zit allemaal in jouw persoonlijkheid! Tijdens coaching komen al deze aandachtspunten aan bod en hoe jij hiermee jouw doelen gaat bereiken.

Ik maak graag kennis met jou!

In een gratis kennismakingsgesprek hoor ik graag van je naar welke coaching  je op zoek bent en waar jij behoefte aan hebt om persoonlijk te groeien en jezelf te ontwikkelen. Je kunt bij mij langskomen in Berg en Terblijt of we plannen een online afspraak via ZOOM. 

Coaching en coachtrajecten

Een coaching traject kun je het beste zien als een persoonlijk ontwikkeltraject met een doel. Ik bied als coach een aantal ontwikkeltrajecten aan waarbij de focus iets verschilt. Er zijn trajecten van 6 maanden en van 3 maanden.

Het life coaching coachtraject

Het life coaching ontwikkeltraject

Met dit life coaching ontwikkeltraject gaat het over jouw dromen, ambities, passie, relaties, vriendschappen en hoe jij jezelf als authentiek persoon ontwikkeld. 

Het coaching potentieel ontwikkeltraject

Het potentieel ontwikkeltraject

Je potentieel is het geheel van wie je bent, je talenten en persoonlijke eigenschappen. Misschien heb je het gevoel dat er veel meer in je zit dan dat je tot nu toe bereikt hebt..

Het coaching traject nieuwe leiderschap

Het nieuwe leiderschap ontwikkeltraject

Het begint natuurlijk allemaal met jou om eerste het beste uit jezelf te halen. Bewust worden van je eigen stijl van leidinggeven waarin het doel is om iedereen succesvol te maken. 

Voor onderstaande bedrijven ben ik werkzaam geweest of nog met projecten bezig.

Schuiven naar boven