Reviews

Een review over Marko de Jong Coaching 

Onderstaande reviews ontving ik van mensen die een bepaalde ontwikkeling doormaken tijdens de coachtrajecten. Het zijn verschillende verhalen zoals mensen die beleefd hebben. van zowel persoonlijke of van zakelijke aard.

Review Marc Wijsen woonconsulent bij Woonpunt 

Bijzonder, doeltreffend, effectief en respectvol zijn een van de vele dingen die me zijn bijgebleven. En wauw wat was het een mooi en leerzaam traject om samen met Marko door te maken. Ik zat voorafgaand aan het traject en tijdens de eerste sessie behoorlijk in de weerstand. Maar dit was snel voorbij Marko hield mij een spiegel voor en ik kwam met met beide voetjes weer op de grond.

Samen hebben we stap voor stap het traject voortgezet en wat was het een fijn en bijzonder traject. Het niet continu willen winnen en vooral dicht bij mezelf blijven gaven mij handvaten om steeds beter te functioneren op mijn werk en in mijn dagelijks leven. Het niet meer hoeven opboksen tegen onzekerheden en onwetendheden heeft bij mij voor ontzettend veel rust gezorgd.

Door het coachtraject kan ik oprecht zeggen dat ik veel anders in het leven sta. Zoals Marko zegt je eigen potentieel!! Marko ik blijf voorlopig nog aan de onderkant van mijn voeten denken. Bedankt voor deze mooie en leerzame ervaring!–

Review Charlotte Timmers business owner Hope, Happiness & Health

Marko, bedankt voor de coaching en inzichten die je heb gegeven! Ik heb het traject ervaren als een fijne, toch ook wel confronterende, reis waarbij je iedere keer precies de vragen heb gesteld die mij aan het denken zetten om te groeien. Niet alleen in mijn business maar zeer zeker ook persoonlijk!
De manier waarop je werkt is super flexibel en met goede uitleg (over welk type mens ik ben en wat ik nodig heb) kan ik voor de rest van mijn leven gebruiken en informatie uithalen en verder groeien! Bedankt Bedankt Bedankt! 

Review Reviews life coach Marko de Jong in Limburg

Review Mike Sijben projectmanager bij Dolmans Landscaping Group 

Van jongs af aan ben ik altijd vrij perfectionistisch geweest, zowel privé, op school, als in mijn werk. Op zich geen slechte eigenschap, en zolang de ruimte er is, geen enkel probleem. Het werd echter een uitdaging toen ik aan het begin van mijn werk carrière stond, er meer druk bij kwam kijken en ik me daardoor voornamelijk liet leiden door een andere eigenschap: Twijfel en eigen negatieve projectievelden.

Dit heeft erin geresulteerd dat ik, zowel privé als zakelijke, altijd zoveel mogelijk “risico-factoren” heb proberen af te schermen, het bekende “gaan liggen voordat je valt”. Ik analyseerde situaties tot in den treuren om maar niets over het hoofd te zien. Je kunt je voorstellen dat dit, in combinatie met zaken “perfect willen doen”, afremmend werkt. Ik wilde me echter ook bewijzen, want het was immers mijn eerste echte stap op de arbeidsmarkt. Deze cocktail heeft dan ook enorm veel energie gevraagd.

Al met al, tijd voor actie! Enter coach Marko.

Samen met Marko heb ik mijn huidige situatie geanalyseerd, maar daarbij ook gekeken hoe ik als persoon in elkaar steek. Samen zijn we stapje voor stapje door de analyse heengelopen, en werd steeds duidelijker dat ik de twijfel/negatieve projectievelden helemaal zelf in de hand heb. Dit moet je wel even gaan beseffen om het echt aan te kunnen pakken. En daar is Marko een kei in. Marko heeft mij, door me continu een spiegel voor te houden, dan ook echt laten inzien dat als je het uiteindelijk zelf in de hand hebt, je in principe niets in de weg staat om te kiezen voor vooruitgang en positiviteit! En vanaf dat moment heb ik echt verbetering ervaren. Je kunt het namelijk wel denken, maar het inzien is “the key”. Door de handvaten van Marko ben ik een werkwijze kunnen gaan aannemen waar ik mij veel zekerder in voel, en waarbij ik uit ga van mijn eigen kracht en positiviteit. Een wereld van verschil!

Review Claire Janssen business change manager bij Dolmans Landscaping Group

Marko helpt mij om mijn potentieel en talenten optimaal te benutten. Hierdoor heb ik ervaren dat ik de afgelopen twee jaar veel meer energie heb gekregen, nog meer geluk ervaar zowel in mijn werk als privé, en ook meer successen boek.

Een analyse die hij maakt, wordt gebruikt als startpunt om te ontdekken waar je goed in bent en wat voor een aandachtspunten en valkuilen bij jou als persoon horen. Ik was bijvoorbeeld voorheen geneigd om in een zakelijke context vooral te initiëren, maar door de analyse heb ik juist geleerd om veel meer te gaan informeren, waardoor de oplossing vrijgelaten wordt en de bal bij de ander ligt. Ik ervaar nu dat ik juist meer mijn doel zoals ik dat voor ogen had bereik of het plan kan realiseren.

Daarnaast ga je samen met Marko ook even terugkijken naar het verleden, wat je hebt meegemaakt en welke gebeurtenissen je mogelijk gevormd hebben. Zo word je beter bewust van je eigen emoties. Ik herkende deze emoties best snel. De bewustwording die ik door Marko heb gekregen zorgt voor een betere zelfkennis, maar ik heb ook leren te begrijpen hoe de interactie tussen andere mensen en mezelf juist wel of niet functioneert.

Eenmaal die bewustwording, start natuurlijk het “echte” werk. Onder Marko’s begeleiding ben ik toen doorgegaan met mij verder te ontwikkelen. In het begin vond ik het even wennen om dan bepaalde oefeningen uit te voeren of om op bepaalde vragen een antwoord te geven, maar begeven moment bereik je een punt dat je er goed in wordt en dan de smaak te pakken krijgt.

Met de analyse kaart Marko telkens een of enkele thema’s aan om samen over in gesprek te gaan. Ik vind het bijzonder dat Marko je snel opmerkt of je dicht bij jezelf blijft of niet. Zijn intuïtieve werkwijze moet wel bij je passen. Ik heb ervaren dat als je eenmaal voelt dat je in een aantal dingen groeit, Marko je weer uitdaagt om je grenzen te verleggen en nieuwe doelen te stellen, zodat je in de voorwaartse beweging blijft en blijft groeien.

Het mooie van de coaching van Marko vind ik dat je enerzijds handvaten krijgt om in je kracht te kunnen staan in elke situatie en anderzijds met ontzettend veel creatieve ideeën voor je werk naar huis gaat. Marko helpt je om anders tegen dingen aan te kijken en van de gebaande paden af te wijken. Ik ervaar dat deze coaching sessies mij een boost geven.

De combinatie van Marko’s sterkte intuïtie, creativiteit en oog voor commerciële kansen zorgt ervoor dat ik Marko absoluut kan aanraden.

Google review Emma 28 maart 2021 

Ik heb veel gehad aan de coaching van Marko. In mijn proces van zelfontwikkeling heb ik al veel uitgeprobeerd en geëxperimenteerd. Altijd interessant, altijd weer nieuwe informatie, maar nooit echt praktisch in je leven van dag tot dag en vaak liep ik dan toch weer vast. Na mijn eerste sessie bij Marko was ik echt verbaasd, hoe anders dit was bij hem! Zijn boodschap zo helder, to the point en met een activerende werking.

Tijdens onze sessies knalde ik met hem door de dingen waar ik al zo lang in vastzat en maar op de een of andere manier niet leek uit te komen. Hij heeft me geholpen een ander perspectief te vinden, een perspectief dat aansluit op wie ik echt ben. In een korte tijd heeft hij mij geholpen om leiderschap te nemen over mijn leven. ZIjn duidelijke en confronterende stijl vond ik prettig daarbij.

Hij gaf mij het vertrouwen om uit mijn comfortzone te stappen. De praktische en directe toepasbaarheid van zijn coaching vond ik transformerend. Dat kwam niet alleen door zijn heldere stijl maar ook door het vertrouwen wat hij mij gaf in hem als coach en in mij en mijn mogelijkheden die hij zo goed weet aan te voelen. Marko helpt je om naar een hoger niveau in je leven te stijgen, met no way back, want wat voelt het goed om jezelf weer te kunnen zijn!

Review T.G. uit Heerlen, 14 januari 2020

Als CEO van een groot bedrijf loop je dagelijks tegen vele uitdagingen aan. Om hier goed mee om te kunnen gaan is het uitermate belangrijk jezelf goed te kennen.

Er zijn veel tests en modellen die hierbij kunnen helpen, waarbij je dan vaak niet echt tot je eigen kern komt. Marko de Jong helpt je met zijn coach- en gesprekstechnieken en de potentieel analyse vanuit Human Design om jezelf ECHT te leren kennen. Je komt tot de kern van je persoonlijkheid.

Op wat voor manier neem je besluiten? Waarom reageer je op een bepaalde manier of schiet je in de emotie? Hoe sta je echt in je kracht?

Veel “aha” momenten verder merk je dat je veel steviger en zelfbewuster in het leven staat en kun je steeds beter met alle dagelijkse uitdagingen omgaan, zowel zakelijk als privé.

Als je durft jezelf echt te leren kennen, is Marko de Jong een echte aanrader.

Review B. uit Maastricht. 23-12-2019

Ik vind het altijd heel fijn om naar Marko voor coaching te gaan. Het is altijd gezellig en ik krijg voortdurend nieuwe inzichten om te groeien. Het is een continu groeiproces waar je samen aan werkt. Ik wilde graag af van alles wat mij weerhoudt om volledig mezelf te kunnen zijn, wie ik ben, in alle vrijheid, te voelen i.p.v. te denken, de relaties die ik heb te verbeteren (privé of werk) of afscheid van te nemen omdat ze niet meer bij mij horen, te zeggen wat ik op mijn lever heb tegen iedereen zonder mij bezwaard te voelen sprekend vanuit mijn gevoel, ook mijn carrière pad verder te bewandelen en te ontwikkelen en gewoon lekker gelukkig zijn. Vrij van energieën van anderen. Marko heeft mij het afgelopen jaar een nieuw stuk van mijzelf leren ontdekken en ben hierdoor op een positieve manier verandert. Ik voel me krachtiger en energieker, ik had besloten om in 2019 in mezelf te investeren en kan alleen maar zeggen dat het echt waardevol is. Ik voel me veel gelukkiger met wie ik ben en wat ik in dit jaar met mezelf heb bereikt. Het koste mij wel wat tijd maar je kunt ook niet van de één op de andere dag alles loslaten. Als je echt wilt veranderen in je leven is Marko een aanrader, een topcoach!

Review C  29 augustus 2019

Marko begeleidt mij in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Hij is een kei in het helpen om steeds dichter bij mezelf te komen en om mijn ambities te bereiken. De coaching sessies van Marko geven me energie, kracht en inspiratie. Hij helpt me niet alleen met hoe ik bepaalde dingen beter of anders kan aanpakken of hoe ik met bepaalde mensen en omstandigheden kan omgaan, maar ik ga ook altijd weer naar huis met veel nieuwe ideeën en business opportunity’s. Marko is een goede spiegel en sparringpartner voor mij, want hij stelt genoeg kritische vragen en zet mij aan tot echt nadenken.

Zijn doortastendheid zorgt ervoor dat je tot bij de kern van je uitdaging komt en daar ook daadwerkelijk verbetering in gaat aanbrengen. Tegelijkertijd zorgt Marko ook voor rust middels een stappenplan of oefeningen voor innerlijke rust.
Als de coaching sessie van Marko is afgelopen, stopt het coachen van Marko niet. Hij is altijd bereikbaar en bereid om me te adviseren. Het is fijn om te weten dat je altijd op hem kan rekenen, al is het voor iets kleins.

Het maakt je trots en blij als je zelf ervaart, maar ook andere mensen om je heen ervaren, dat je stappen vooruit zet, steeds meer in control bent over jezelf en in je kracht komt te staan.

Review Laurie 2 juli 2019

Marko helpt je op een respectvolle, zorgzame toch directe manier naar meer (zelf)inzicht en helpt je met verschillende technieken in je persoonlijke groei. Hij moedigt je aan om het beste uit jezelf en dit leven te halen. Bedankt voor je hulp en wijsheid Marko!

Review Joyce uit Maastricht Maastricht, 2 juli 2019

Marko is eerlijk, oprecht en altijd goed lachs. Ik vond het heel fijn om met Marko te werken. Hij heeft mij veel geleerd hoe ik dichter bij mezelf kwam en ik alle antwoorden al bezit. Hij heeft mij laten zien hoe ik kan groeien op spiritualiteit en zakelijk vlak (in mijn eigen bedrijf) door dicht bij mezelf te blijven.

Review J. uit Maastricht 10 februari 2019

Marko heeft een week geleden samen met mij de potentieel analyse besproken, toegelicht en geanalyseerd. Ik geloof dat dit een reading heet. Omdat ik geen vergelijking maken kan, richt ik mij op wat het mij gebracht heeft.

Marko hanteert een oorspronkelijke werkwijze om mij in contact te brengen met het wezen van de inhoud van de analyse. Het blijft daardoor niet slechts bij woorden, maar het wordt een beleving. Ik word mij bewust van belangrijke eigenschappen. Met name de schaduwkanten, waar ik ondanks mijn bereidheid om ernaar te kijken toch graag een oogje voor dichtknijp, komen helder aan het licht. Het is een kans om te zien. Vrijheid vraagt bereidheid en moed. Marko begrijpt dit goed en voorkomt dat je eraan voorbij gaat.

Leren houdt nu eenmaal in alles te bekijken en het ongemakkelijke niet vermijden. Daar zit namelijk grote winst. Marko is los van oordeel en dat helpt bij het objectief en open kijken naar jezelf. De energie van het leren en het leren zien van kansen in dingen die ongelukkig lijken, wordt actief tijdens de bespreeksessie. Uiteraard is er ook veel aandacht voor al het moois dat in je aanwezig is en al ontwikkeld is. De benadering die Marko kiest, is er een van liefdevolle aandacht en verruimd perspectief.

Voor mij is het een waardevolle ervaring geweest. Marko geeft werkgebieden aan en mogelijkheden om er verder mee aan de slag te gaan. Alles in volledige vrijheid. Je blijft zelf de roerganger van je leren. Voor mij is dat van grote waarde. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen proces en mag zelf beslissen welke stappen gezet kunnen worden. Marko respecteert dat ten volle, zonder dat hij verzaakt je te wijzen op wat voor jou behulpzaam of waardevol kan zijn.

Kortom: ik kwam blij en met hernieuwd contact met mijzelf thuis en dat blijkt iets wat voortduurt wanneer ik contact blijf houden met de flow waarin ik leef/ leven kan. Ik kan de ondersteuning van Marko bij dit alles van harte aanbevelen.

Review J uit Bunde, 16 maart 2019

Begin vorig jaar kwam ik voor het eerst bij Marko. Ik zat met veel vragen en onzekerheden en was op zoek naar antwoorden. Het was een prettig coaching, ik voelde me gelijk welkom en op mijn gemak. Vorig najaar ben ik nog een aantal keren bij Marko geweest. Ik kwam volledig gestresst binnen en ging een stukje lichter weer naar buiten. Marko is een erg prettige coach, een echt “mensen-mens”. Hij geeft me de juiste inzichten om zaken te veranderen en te accepteren en ook weer vertrouwen te hebben. Dit is soms nog steeds lastig maar Marko weet je een zetje in de goede richting te geven om je eigen kracht weer terug te vinden. Ik zit momenteel in een veranderingsproces en ben blij dat ik daarbij, indien nodig, gecoacht kan worden door Marko. Marko, bedankt voor je inzichten, geduld en hulp! Liefs, Jenny

Review Diana uit Schimmert 

Dankjewel Marko voor de waardevolle coaching. Wat een mooie ervaring, wat een kracht geef jij de mens. Dezelfde dag heb ik het al toegepast, wat ik van je geleerd heb. Ga zo door, ik vond het geweldig! Dank je, veel groetjes Diana

Review Sjoerd uit Maastricht 

Marko ken ik van 2 bijeenkomsten. Tijdens een 1-op-1 sessie wist Marko mij steeds opnieuw uit mijn ‘denken’ & ‘uit het hoofd praten’ te helpen. Korte zinnen en alles op gevoel. Daar wil ik meer van leren! Momenteel volg ik een cursus bij hem, omdat ik meer vanuit mijn intuïtie wil leven en vertrouwen. Ik werk als onderzoeker aan een universiteit en ben o.a. daarom steeds meer gaan aanleren om vanuit denken en redeneren door het leven te gaan.. Daarin ben ik er wel maar mooi achter gekomen dat dit zijn grenzen heeft.. Als er ‘echt’ iets is, dan telt het gevoel. Op dat gevoel leer ik nu weer vertrouwen bij Marko.. Een grote plus voor mij van hem is dat hij doet wat hij predikt (en hij predikt niet zo veel). Het is vooral ‘simpel doen’ bij hem! Ik ben benieuwd naar de komende bijeenkomsten! Bedankt.

Review Veva uit Maastricht 

Marko heeft een stuk mogen helen uit mijn jeugd waar ik nog last van had. Dit werkte in eerste instantie als een eye-opener en later bevrijdend. Bedankt Marko!

Review Manuela uit Meerssen

Mijn ervaring bij Marco is positief, het heeft zeker inzicht op mijn leven gekregen, want op dat moment kwam ik niet voor uit. En vanaf dat moment ben ik mijn leven anders gaan aan pakken en mij zelf meer te gaan beschermen waardoor ik mijn energie ben blijven houden. want mijn batterijen waren bijna leeg En daar ben ik hem zeker dankbaar voor. Bedankt voor je wijze woorden. Groetjes Manuela.

Review Liesbet uit Riemst 

Marko voelt dadelijk aan waar het om draait. Hij zorgt ervoor dat je net die stap gaat zetten die je wel ergens in je binnenste weet.Dat extra duwtje wat je nodig hebt om je leven terug op de rails te krijgen. Een man met een mooi charisma waar je je dadelijk bij op je gemak voelt. Hij zal nog vele mensen helpen om “die rugzak” wat leeg te maken om zo je eigen unieke pad te bewandelen.

Review Didi uit Bunde 

Het heeft mij ontzettend geholpen met de keuze om mijn eigen te gaan bewandelen en dit ook vol te houden… met ups en downs in mijn leven kan ik oprecht zeggen dat Marko een goede leermeester is die met hart en ziel bezig is en je zeker op het juiste pad houdt en brengt! DANKJEWEL

GRATIS KENNISMAKINGSSESSIE

Geheel vrijblijvend plan ik graag een persoonlijke kennismakingssessie met jou! Als coach luister ik graag naar jouw hulpvraag en je kunt dan gelijk met mij kennismaken. Ik vertel jou dan over mijn programma en met wel doel we jou gaan ontwikkelen. Tijdens dit gesprek krijg ook al een aantal mooie tips mee die je gelijk in de praktijk kunt gaan toepassen.

Plan een gratis kennismakingssessie

Groet

Coach Marko de Jong
Pater Tilliestraat 21
6325 AL Berg en Terblijt
info@markodejong.nl
+31 (0)6 41719250
KVK nr. 24371527
Bank IBAN. NL31RABO0133555305
BTW nr. 814122139B01

Privacy en cookie beleid 
Algemene voorwaarden MDJ Coaching

Schuiven naar boven