Review T.G. uit Heerlen, 14 januari 2020

Als CEO van een groot bedrijf loop je dagelijks tegen vele uitdagingen aan. Om hier goed mee om te kunnen gaan is het uitermate belangrijk jezelf goed te kennen.

Er zijn veel tests en modellen die hierbij kunnen helpen, waarbij je dan vaak niet echt tot je eigen kern komt. Marko de Jong helpt je met zijn coach- en gesprekstechnieken en de potentieel analyse vanuit Human Design om jezelf ECHT te leren kennen. Je komt tot de kern van je persoonlijkheid.

Op wat voor manier neem je besluiten? Waarom reageer je op een bepaalde manier of schiet je in de emotie? Hoe sta je echt in je kracht?

Veel “aha” momenten verder merk je dat je veel steviger en zelfbewuster in het leven staat en kun je steeds beter met alle dagelijkse uitdagingen omgaan, zowel zakelijk als privé.

Als je durft jezelf echt te leren kennen, is Marko de Jong een echte aanrader.

Review B. uit Maastricht. 23-12-2019

Ik vind het altijd heel fijn om naar Marko voor coaching te gaan. Het is altijd gezellig en ik krijg voortdurend nieuwe inzichten om te groeien. Het is een continu groeiproces waar je samen aan werkt. Ik wilde graag af van alles wat mij weerhoudt om volledig mezelf te kunnen zijn, wie ik ben, in alle vrijheid, te voelen i.p.v. te denken, de relaties die ik heb te verbeteren (privé of werk) of afscheid van te nemen omdat ze niet meer bij mij horen, te zeggen wat ik op mijn lever heb tegen iedereen zonder mij bezwaard te voelen sprekend vanuit mijn gevoel, ook mijn carrière pad verder te bewandelen en te ontwikkelen en gewoon lekker gelukkig zijn. Vrij van energieën van anderen. Marko heeft mij het afgelopen jaar een nieuw stuk van mijzelf leren ontdekken en ben hierdoor op een positieve manier verandert. Ik voel me krachtiger en energieker, ik had besloten om in 2019 in mezelf te investeren en kan alleen maar zeggen dat het echt waardevol is. Ik voel me veel gelukkiger met wie ik ben en wat ik in dit jaar met mezelf heb bereikt. Het koste mij wel wat tijd maar je kunt ook niet van de één op de andere dag alles loslaten. Als je echt wilt veranderen in je leven is Marko een aanrader, een topcoach!

Review C. Jansen

29 augustus 2019

Marko begeleidt mij in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Hij is een kei in het helpen om steeds dichter bij mezelf te komen en om mijn ambities te bereiken. De coaching sessies van Marko geven me energie, kracht en inspiratie. Hij helpt me niet alleen met hoe ik bepaalde dingen beter of anders kan aanpakken of hoe ik met bepaalde mensen en omstandigheden kan omgaan, maar ik ga ook altijd weer naar huis met veel nieuwe ideeën en business opportunities. Marko is een goede spiegel en sparringpartner voor mij, want hij stelt genoeg kritische vragen en zet mij aan tot echt nadenken.
Zijn doortastendheid zorgt ervoor dat je tot bij de kern van je uitdaging komt en daar ook daadwerkelijk verbetering in gaat aanbrengen. Tegelijkertijd zorgt Marko ook voor rust middels een stappenplan of oefeningen voor innerlijke rust.
Als de coaching sessie van Marko is afgelopen, stopt het coachen van Marko niet. Hij is altijd bereikbaar en bereid om me te adviseren. Het is fijn om te weten dat je altijd op hem kan rekenen, al is het voor iets kleins.
Het maakt je trots en blij als je zelf ervaart, maar ook andere mensen om je heen ervaren, dat je stappen vooruit zet, steeds meer in control bent over jezelf en in je kracht komt te staan.

Review Laurie

2 juli 2019

Marko helpt je op een respectvolle, zorgzame toch directe manier naar meer (zelf)inzicht en helpt je met verschillende technieken in je persoonlijke groei. Hij moedigt je aan om het beste uit jezelf en dit leven te halen. Bedankt voor je hulp en wijsheid Marko!

Review Joyce uit Maastricht 

Maastricht, 2 juli 2019

Marko is eerlijk, oprecht en altijd goed lachs. Ik vond het heel fijn om met Marko te werken. Hij heeft mij veel geleerd hoe ik dichter bij mezelf kwam en ik alle antwoorden al bezit. Hij heeft mij laten zien hoe ik kan groeien op spiritualiteit en zakelijk vlak (in mijn eigen bedrijf) door dicht bij mezelf te blijven.

Review J. uit Maastricht 

Maastricht, 10 februari

Marko heeft een week geleden samen met mij de potentieel analyse besproken, toegelicht en geanalyseerd. Ik geloof dat dit een reading heet. Omdat ik geen vergelijking maken kan, richt ik mij op wat het mij gebracht heeft.

Marko hanteert een oorspronkelijke werkwijze om mij in contact te brengen met het wezen van de inhoud van de analyse. Het blijft daardoor niet slechts bij woorden, maar het wordt een beleving. Ik word mij bewust van belangrijke eigenschappen. Met name de schaduwkanten, waar ik ondanks mijn bereidheid om ernaar te kijken toch graag een oogje voor dichtknijp, komen helder aan het licht. Het is een kans om te zien. Vrijheid vraagt bereidheid en moed. Marko begrijpt dit goed en voorkomt dat je eraan voorbij gaat.

Leren houdt nu eenmaal in alles te bekijken en het ongemakkelijke niet vermijden. Daar zit namelijk grote winst. Marko is los van oordeel en dat helpt bij het objectief en open kijken naar jezelf. De energie van het leren en het leren zien van kansen in dingen die ongelukkig lijken, wordt actief tijdens de bespreeksessie. Uiteraard is er ook veel aandacht voor al het moois dat in je aanwezig is en al ontwikkeld is. De benadering die Marko kiest, is er een van liefdevolle aandacht en verruimd perspectief.

Voor mij is het een waardevolle ervaring geweest. Marko geeft werkgebieden aan en mogelijkheden om er verder mee aan de slag te gaan. Alles in volledige vrijheid. Je blijft zelf de roerganger van je leren. Voor mij is dat van grote waarde. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen proces en mag zelf beslissen welke stappen gezet kunnen worden. Marko respecteert dat ten volle, zonder dat hij verzaakt je te wijzen op wat voor jou behulpzaam of waardevol kan zijn.

Kortom: ik kwam blij en met hernieuwd contact met mijzelf thuis en dat blijkt iets wat voortduurt wanneer ik contact blijf houden met de flow waarin ik leef/ leven kan. Ik kan de ondersteuning van Marko bij dit alles van harte aanbevelen.

Review J uit Bunde

Bunde, 16 maart

Begin vorig jaar kwam ik voor het eerst bij Marko. Ik zat met veel vragen en onzekerheden en was op zoek naar antwoorden. Het was een prettig coaching, ik voelde me gelijk welkom en op mijn gemak. Vorig najaar ben ik nog een aantal keren bij Marko geweest. Ik kwam volledig gestresst binnen en ging een stukje lichter weer naar buiten. Marko is een erg prettige coach, een echt “mensen-mens”. Hij geeft me de juiste inzichten om zaken te veranderen en te accepteren en ook weer vertrouwen te hebben. Dit is soms nog steeds lastig maar Marko weet je een zetje in de goede richting te geven om je eigen kracht weer terug te vinden. Ik zit momenteel in een veranderingsproces en ben blij dat ik daarbij, indien nodig, gecoacht kan worden door Marko. Marko, bedankt voor je inzichten, geduld en hulp! Liefs, Jenny

Review Diana uit Schimmert 

Schimmert:, 12 maart

Dankjewel Marko voor de waardevolle coaching. Wat een mooie ervaring, wat een kracht geef jij de mens. Dezelfde dag heb ik het al toegepast, wat ik van je geleerd heb. Ga zo door, ik vond het geweldig! Dank je, veel groetjes Diana

Review Sjoerd uit Maastricht 

Maastricht, 6 maart:

Marko ken ik van 2 bijeenkomsten. Tijdens een 1-op-1 sessie wist Marko mij steeds opnieuw uit mijn ‘denken’ & ‘uit het hoofd praten’ te helpen. Korte zinnen en alles op gevoel. Daar wil ik meer van leren! Momenteel volg ik een cursus bij hem, omdat ik meer vanuit mijn intuïtie wil leven en vertrouwen. Ik werk als onderzoeker aan een universiteit en ben o.a. daarom steeds meer gaan aanleren om vanuit denken en redeneren door het leven te gaan.. Daarin ben ik er wel maar mooi achter gekomen dat dit zijn grenzen heeft.. Als er ‘echt’ iets is, dan telt het gevoel. Op dat gevoel leer ik nu weer vertrouwen bij Marko.. Een grote plus voor mij van hem is dat hij doet wat hij predikt (en hij predikt niet zo veel). Het is vooral ‘simpel doen’ bij hem! Ik ben benieuwd naar de komende bijeenkomsten! Bedankt.

Review Veva uit Maastricht 

Maastricht, 1 maart

Marko heeft een stuk mogen helen uit mijn jeugd waar ik nog last van had. Dit werkte in eerste instantie als een eye-opener en later bevrijdend. Bedankt Marko!

Review Manuela uit Meerssen

Meerssen, 28 februari

Mijn ervaring bij Marco is positief, het heeft zeker inzicht op mijn leven gekregen, want op dat moment kwam ik niet voor uit. En vanaf dat moment ben ik mijn leven anders gaan aan pakken en mij zelf meer te gaan beschermen waardoor ik mijn energie ben blijven houden. want mijn batterijen waren bijna leeg En daar ben ik hem zeker dankbaar voor. Bedankt voor je wijze woorden. Groetjes Manuela.

Review Liesbet uit Riemst 

Riemst, 19 februari

Marko voelt dadelijk aan waar het om draait. Hij zorgt ervoor dat je net die stap gaat zetten die je wel ergens in je binnenste weet.Dat extra duwtje wat je nodig hebt om je leven terug op de rails te krijgen. Een man met een mooi charisma waar je je dadelijk bij op je gemak voelt. Hij zal nog vele mensen helpen om “die rugzak” wat leeg te maken om zo je eigen unieke pad te bewandelen.

Review Didi uit Bunde 

Bunde, 13 februari

Het heeft mij ontzettend geholpen met de keuze om mijn eigen te gaan bewandelen en dit ook vol te houden… met ups en downs in mijn leven kan ik oprecht zeggen dat Marko een goede leermeester is die met hart en ziel bezig is en je zeker op het juiste pad houdt en brengt! DANKJEWEL