Persoonlijke analyse zelfkennis

Een persoonlijke analyse met zelfkennis 

Met ‘potentieel’ bedoelen we het vermogen om alles uit jezelf te halen, Om je talenten optimaal te benutten, en je doelen in het leven te behalen. Hiervoor moet je op zoek naar je eigen patronen en keuzes, om vervolgens een nieuw plan te maken. Naast het coachtraject potentieel, geef ik ook een persoonlijke analyse, jouw potentieel Een perfect uitgangspunt.

Human Design een prachtig instrument om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen 

Tijdens het coachen om jouw potentieel te ontwikkelen maak ik gebruik van Human Design. Hiermee krijg je met een persoonlijke analyse, op papier als fundament, jou als persoon te zien en wat jouw eigenschappen zijn in dit leven.

Met Human Design ontdek je wat jou anders maakt dan alle anderen. Het laat jou unieke zelf zien en waarmee jij in dit leven tot voldoening kan komen.

 

Human Design Life Coaching Potentieel analyse Human design Life en bussiness coach Marko de Jong

Vergroot je zelfkennis met een persoonlijke analyse

Zelfkennis is het vermogen om de eigen denkwijze, de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de eigen geest en van het eigen lichaam te kunnen inschatten en daar rationele conclusies uit te trekken. Het wordt ook wel ‘intra-persoonlijke intelligentie’ genoemd.  Lees meer op Wikipedia over zelfkennis

Wat is een persoonlijke analyse?

Hoe jij beslissingen maakt, en op welke manier je dat het beste kunt doen, is een waardevol inzicht. Door een potentieel analyse te laten maken, krijg je veel informatie over je persoonlijkheid. Het is echte zelfkennis die jou inzichten geeft hoe jij werkelijk in elkaar zit, bijvoorbeeld qua energie. Je krijgt inzichten hoe jij emotioneel reageert, en hoe jouw talenten en eigenschappen bijdragen om een leven met voldoening te creëren. Met deze kennis kun je dingen op de juiste manier veranderen, om zo weer aansluiting te vinden in je leven.

Voor wie is een persoonlijke analyse?

In het leven heb je bepaalde keuzes gemaakt, die je in een bepaalde richting hebben meegenomen. Soms is dat bewust gegaan, in andere opzichten kan het meer onverwacht geweest zijn. Of onbewust. Het kan zijn dat je huidige leven niet helemaal aansluit bij jouw persoonlijke talenten en verwachtingen. En misschien heb je daarom het gevoel dat je nooit helemaal gelukkig bent, een knagend gevoel dat er iets mist. Met een persoonlijke analyse krijg je meer duidelijkheid. 

Een potentieel analyse geeft duidelijkheid 

We gaan op zoek naar datgene wat mist. Naar de keuzes die je gemaakt hebt om je te brengen waar je nu bent, en wat je daarbij nog mist. Want als je niet je volledige potentieel benut, voel je je vaak niet volledig vervuld. Jouw potentieel bevat alles wat je nodig hebt in je leven. Jij bent uniek en verdient een leven vol passie en voldoening. Een leven waarin jij je eigen dromen waarmaakt, en waar jouw talenten ten volle worden benut. Een leven dat jij invult zoals jij dat wilt, vanuit jouw eigen kracht. Jouw ware potentieel stuurt je aan en laat je voelen hoe het is om gelukkig te zijn met jezelf en je omgeving.

De basis van de persoonlijke analyse

Deze methodiek komt vanuit de stroming ‘Human Design’. Deze bekende filosofie is gebaseerd op genetische wetenschap en oude wijsheden Kwantumfysica, Astronomie, Biochemie, Genetica, I-Tjing, Astrologie, Chakra-leer en Kabbala.

Ik gebruik deze methodiek tijdens mijn coachtrajecten, bijvoorbeeld het coachtraject potentieel, maar je kunt hem ook los bestellen met een coachsessie van 2 uur om het aan je uit te leggen.

In de persoonlijke analyse staat:

 • Je sterke (onbewuste) kanten en je (onbewuste) beperkingen.
 • Type en persoonlijkheid, hoe zit jouw persoonlijkheid in elkaar en wat zijn belangrijke voorwaarden in jouw leven om de koers te bepalen.
 • De voor jou beste beslisstrategie; we nemen per dag vele besluiten die ons door de dag leiden. Dit gaat met name over hoe jij voor jezelf de beste besluiten neemt. Niet vanuit emotie, maar gekoppeld aan je authentieke persoonlijkheid. Hoe inspireer jij jezelf en je omgeving.
 • Jouw persoonlijke eigenschappen en talenten gekoppeld aan je authenticiteit. Deze sturen jouw potentieel aan, dit is het geheel van wie jij bent. Want jij bent immers “Totaal”
 • Hoe kun je het beste jouw levensenergie gebruiken. Ieder mens heeft een uniek energiesysteem waarin duidelijk wordt hoe jouw specifieke levensenergie werkt. Je kunt jezelf voorbijlopen door niet te luisteren naar je lichaam, of in je kracht blijven door wel te luisteren naar je eigen energiesysteem.
 • Er staan unieke sleutels in over je persoonlijkheid, specifieke kenmerken over jou als persoon. Zaken die voor jou belangrijk en van toegevoegde waarde zijn om werkelijk jezelf te kunnen zijn.

Prijzen van een persoonlijke analyse 

Een persoonlijke analyse + een coachsessie (120 minuten) kost 195 euro inclusief BTW. Voor bedrijven is dit exclusief BTW.

Misschien is het coachtraject potentieel iets voor jou? 

Potentieel ontwikkel coachtraject Marko de Jong Coaching

Het coachtraject potentieel en jouw persoonlijke groei. 

Het potentieel ontwikkeltraject is een compleet coachtraject waarin we samen een aantal stappen gaan zetten om jouw potentieel te activeren. Om jou te laten zien dat jij een grootsheid in jezelf bent en dat je door de juiste keuzes alles kunt creëren met wat je maar wilt bereiken. 

Het coachtraject duurt ca 6 maanden en hierin zetten we samen 7 concrete stappen. 

 1. Fundament bepalen, op papier zie jij hoe je in elkaar zit
 2. Loslaten van beperkende overtuigingen 
 3. Jouw doelen bepalen, waar sta je nu en waar wil je naar toe
 4. Voelen, denken en emoties in balans brengen
 5. Acties uitzetten, huiswerk en ervaringen delen
 6. Acties uitvoeren, doelen realiseren, wat lukt wel en wat niet 
 7. Het innerlijk proces blijven verankeren

Via onderstaande link krijg je een totaaloverzicht van het coachtraject potentieel en hoe het plan van aanpak is. Een persoonlijke analyse maakt deel uit van dit plan. 

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een potentieel analyse, om deze te maken heb ik vooraf enige basisinformatie van U nodig. 

Schuiven naar boven