Human Design

Human Design 

Met Human Design analyse krijg je veel zelfkennis, het maakt duidelijk hoe je in elkaar zit. Je bewuste en ook onbewuste eigenschappen Ik maak als coach al jaren gebruik van Human Design om mensen te helpen met hun persoonlijke groei. Human Design is een holistische ontwikkeltool waarmee je veel zelfkennis over jezelf krijgt. je kunt hier je hele leven lang jezelf verder ontwikkelen. 

Waarom is zelfkennis belangrijk

Zelfkennis is essentieel voor persoonlijke groei, besluitvorming en nauwkeurige zelfevaluatie. Het is het tegenovergestelde van onwetendheid en helpt ons onze ervaringen te begrijpen. Zelfkennis is essentieel voor gezond functioneren omdat jezelf goed kennen leidt tot realistische besluitvorming over belangrijke aspecten van iemands leven.

Belangrijke aspecten die gevaar lopen door een gebrek aan zelfkennis zijn onder meer keuzes van levenspartners, opleidings- en loopbaankeuzes, en waar en hoe te leven. Tekorten in zelfkennis leiden tot overschatting van subjectieve sterke punten, wat kan leiden tot lagere tevredenheid over het leven.

Andere voordelen zijn minder frustratie op het werk, minder onzekerheid en afgunst en minder stress over geld. Bovendien krijgen we het vermogen om verantwoordelijkheid te nemen voor onze emoties en hebben we meer empathie en mededogen. Ten slotte helpt zelfkennis ons begrip van anderen te vormen en wordt het gebruikt als referentiepunt voor het evalueren van anderen.

Zelfkennis door Wikipedia omschreven

Zelfkennis is het vermogen om de eigen denkwijze, de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de eigen geest en van het eigen lichaam te kunnen inschatten en daar rationele conclusies uit te trekken. Het wordt ook wel ‘intra-persoonlijke intelligentie’ genoemd

Human Design

Het Human Design System is een synthese van oude en moderne wetenschappen en heeft bewezen een waardevol hulpmiddel te zijn voor het ontwikkelen van bewuste en onbewuste aspecten van mensen.

Denk jij dat het leven maakbaar is? Dat je alles kan, als je er maar hard genoeg voor werkt? Human Design beweert het tegendeel. Dit revolutionaire systeem gaat ervan uit dat je mogelijkheden en beperkingen al vastliggen op het moment dat je geboren wordt.

Met je geboortedatum, -tijd en -plaats geeft het Human Design-systeem een handleiding voor je dagelijkse leven. Je ontdekt op welke vlakken je een authentieke bijdrage kunt leveren en hoe je keuzes kunt maken die je verder brengen in je ontwikkeling.

Human Design is een relatief jong systeem dat eind jaren tachtig ontstond uit een combinatie van verschillende esoterische en reguliere wetenschappen: de astrologie, de Chinese I Tjing, de Joodse Kabbala en de Vedische chakraleer, als ook de astronomie, de kwantummechanica, de biochemie en de genetica.

Het is niet gebaseerd op geloof, maar is een logische wetenschap, een revolutionair systeem, dat je de mogelijkheid biedt om diepere kennis over jezelf te kunnen ontdekken.

Als je eenmaal begint te experimenteren met deze kennis, kun je veranderingen in je perspectief ervaren. Dit helpt je na verloop van tijd te leren wat jouw voldoening schenkt. Iedereen wil vrede, passie, succes, vooruitgang en voldoening in zijn. Al deze unieke ontwikkelingen komen tot leven als je in overeenstemming bent met je ware aard.

Veel mensen zijn zich niet bewust en hebben weerstanden, geconditioneerd gedrag en beperkende overtuigingen. Die uiten zich in emoties in de vorm van boosheid, frustratie, bitterheid met teleurstellingen als eindresultaat.

De basis van de Human Design Analyse 

Deze methodiek komt vanuit de stroming ‘Human Design’. Deze bekende filosofie is gebaseerd op genetische wetenschap en oude wijsheden Kwantumfysica, Astronomie, Biochemie, Genetica, I-Tjing, Astrologie, Chakra-leer en Kabbala.

Identiteit vanuit Human Design Marko de Jong Coaching

Ik gebruik deze methodiek tijdens mijn coachtrajecten, bijvoorbeeld het coachtraject potentieel, maar je kunt hem ook los bestellen met een coachsessie van 2 uur om het aan je uit te leggen.

In de Human Design analyse staat o.a.

  • Je sterke (onbewuste) kanten en je (onbewuste) beperkingen.
  • Type en persoonlijkheid, hoe zit jouw persoonlijkheid in elkaar en wat zijn belangrijke voorwaarden in jouw leven om de koers te bepalen.
  • De voor jou beste beslisstrategie; we nemen per dag vele besluiten die ons door de dag leiden. Dit gaat met name over hoe jij voor jezelf de beste besluiten neemt. Niet vanuit emotie, maar gekoppeld aan je authentieke persoonlijkheid. Hoe inspireer jij jezelf en je omgeving.
  • Jouw persoonlijke eigenschappen en talenten gekoppeld aan je authenticiteit. Deze sturen jouw potentieel aan, dit is het geheel van wie jij bent. Want jij bent immers “Totaal”
  • Hoe kun je het beste jouw levensenergie gebruiken. Ieder mens heeft een uniek energiesysteem waarin duidelijk wordt hoe jouw specifieke levensenergie werkt. Je kunt jezelf voorbijlopen door niet te luisteren naar je lichaam, of in je kracht blijven door wel te luisteren naar je eigen energiesysteem.
  • Er staan unieke sleutels in over je persoonlijkheid, specifieke kenmerken over jou als persoon. Zaken die voor jou belangrijk en van toegevoegde waarde zijn om werkelijk jezelf te kunnen zijn.

Je kunt ook gratis een chart laten maken in de USA zie deze link, dan kan je zien welk type je bent

Een persoonlijke potentieel analyse + een coachsessie (120 minuten) kost 195 euro inclusief BTW. Voor bedrijven is dit exclusief BTW.

Mocht je interesse hebben in deze persoonlijke Human Design potentieel analyse, neem dan contact op. Je kunt me bellen op +31 (0) 6 417190250 of je kunt ook een berichtplaatsen in de chatbox onderaan op de website.

Human Design Life Coaching Potentieel analyse Human design Life en bussiness coach Marko de Jong

Human Design een prachtige tool om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen 

Tijdens het coachen om jouw potentieel te ontwikkelen maak ik gebruik van Human Design. Hiermee krijg je een op papier als fundament, jou als persoon te zien en wat jouw eigenschappen zijn in dit leven.

Met Human Design ontdek je wat jou anders maakt dan alle anderen. Het laat jou unieke zelf zien en waarmee jij in dit leven tot voldoening kan komen.

In een potentieel ontwikkel coachtraject maak ik gebruik van deze analyse maar je kunt hem ook los bestellen met een coachsessie van 120 minuten. 

Reviews

Mike
Mike Projectmanager
Read More
Marko heeft mij, door me continu een spiegel voor te houden, dan ook echt laten inzien dat als je het uiteindelijk zelf in de hand hebt, je in principe niets in de weg staat om te kiezen voor vooruitgang en positiviteit! En vanaf dat moment heb ik echt verbetering ervaren. Je kunt het namelijk wel denken, maar het inzien is “the key”. Door de handvaten van Marko ben ik een werkwijze kunnen gaan aannemen waar ik mij veel zekerder in voel, en waarbij ik uit ga van mijn eigen kracht en positiviteit. Een wereld van verschil!
Claire
Claire Business Change Manager
Read More
Het mooie van de coaching van Marko vind ik dat je enerzijds handvaten krijgt om in je kracht te kunnen staan in elke situatie en anderzijds met ontzettend veel creatieve ideeën voor je werk naar huis gaat. Marko helpt je om anders tegen dingen aan te kijken en van de gebaande paden af te wijken. Ik ervaar dat deze coaching sessies mij een boost geven. De combinatie van Marko’s sterkte intuïtie, creativiteit en oog voor commerciële kansen zorgt ervoor dat ik Marko absoluut kan aanraden.
Emma
Emma Klant
Read More
Hij gaf mij het vertrouwen om uit mijn comfortzone te stappen. De praktische en directe toepasbaarheid van zijn coaching vond ik transformerend. Dat kwam niet alleen door zijn heldere stijl maar ook door het vertrouwen wat hij mij gaf in hem als coach en in mij en mijn mogelijkheden die hij zo goed weet aan te voelen. Marko helpt je om naar een hoger niveau in je leven te stijgen, met no way back, want wat voelt het goed om jezelf weer te kunnen zijn!
Bonny
Bonny Klant
Read More
Marko heeft mij het afgelopen jaar een nieuw stuk van mijzelf leren ontdekken en ben hierdoor op een positieve manier verandert. Ik voel me krachtiger en energieker, ik had besloten om in 2020 in mezelf te investeren en kan alleen maar zeggen dat het echt waardevol is. Ik voel me veel gelukkiger met wie ik ben en wat ik in dit jaar met mezelf heb bereikt. Het koste mij wel wat tijd maar je kunt ook niet van de één op de andere dag alles loslaten. Als je echt wilt veranderen in je leven is Marko een aanrader, een topcoach!
Previous
Next
Schuiven naar boven