Life coach Marko de Jong

Life coach Marko de Jong coaching in Limburg

Life coach in Limburg Marko de Jong 

Als life coach val ik graag met de deur in huis, dat is ook mijn Rotterdamse mentaliteit! Ik open graag samen met jou de deuren naar de onbegrensde jou! Een opendeur mentaliteit geeft ruimte en progressie, terwijl een gesloten deur alles fixeert. Mijn passie is jou bewust te maken van wie je werkelijk bent, je te verbinden met je authentieke kracht en je intrinsieke kwaliteiten te ontwikkelen die jou “jij” maken. 

No nonsens, dat typeert mij als mens en als life coach. Ik ga voor echtheid, openheid, recht door zee, transparantie, verbinding en vertrouwen. Dat zijn mijn eigen kernwaarden waarvan uit ik leef en werk. Ik hou van authentieke mensen, natuur en honden en als je het leuk vindt neem ik je mee om te gaan wandelen in de mooie omgeving hier.

Echtheid en authenticiteit hebben mij ook getriggerd om life coach te worden en tijdens coachsessies kan ik wel eens confronterend zijn om jou te helpen om echt naar jezelf te gaan kijken en echt voor jezelf te gaan.

Alles gaat om jouw meerwaarde 

Meerwaarde creëren deed ik 25 jaar geleden al als sales accountmanager, ik verkocht geen producten maar meerwaarde, visie en strategie aan ondernemers. Het was juist die meerwaarde waardoor ik succesvol was in dat segment.

In de tussentijd totdat ik zelf een bedrijf startte klom ik op tot directieniveau van een organisatie en was verantwoordelijk voor het totale proces. 15 jaar geleden nam ik een besluit en begon een e-business. Visie en strategie ontwikkelen zit in mijn DNA, zowel voor mensen als voor organisaties. Ik geef toekomstvisies die vaak uitkomen. Ook strategie en knelpunten, plan van actie en de weg om het doel te bereiken.

In mijn e-business creëerde ik meerwaarde in mijn organisatie door continu mijn mensen te ontwikkelen, ik betrok ze bij visie en strategie overleg, ik gaf ze veel vrijheid en vertrouwen en daardoor werden we een super hecht team.

Ik begon op een zolderkamer met een prachtig e-commerce concept en eindigde 5 jaar later met een bedrijfspand in Zwijndrecht, had een prachtig team, een top bedrijf en idem dito omzet. Ik verkocht na 5 jaar dit bedrijf met 7 mln omzet. Commercie zit in mijn genen zou je zeggen!

De meerwaarde die ik toen in de markt gebruikte als authentieke kracht was uniekheid, echtheid, transparantie, kwaliteit, service, innovatie en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

In de tussentijd focuste ik op mijn eigen persoonlijke meerwaarde en ging op zoek naar mijn eigen ik. Met alleen geld, visie en strategie werd ik niet echt gelukkig, ik was op zoek naar zingeving en purpose. Dat is nu 20 jaar geleden, Ik dook in die tijd in spiritualiteit, bewustwording, holisme en volgde allerlei trainingen en opleidingen op dit gebied.

Ik kwam tot de conclusie dat ieder mens en ook organisaties, echt en authentiek kunnen zijn. Daarin ligt een enorme creatiekracht om te gaan ontwikkelen. Alles heeft een authentieke kern waarin alle meerwaarde zit die je kunt ontwikkelen. De stagnatie ontstaat als er geen echtheid is, bepaalde emoties die blokkeren. Zo is dat bij mensen maar ook bij organisaties.

Terug naar jouw authentieke kern 

Bij mij staat ontwikkelen van binnenuit centraal, om terug te gaan naar de kern van jou als mens en dat is ook bij organisaties. Je wordt ergens geboren, een bedrijf wordt ook ergens geboren en door allerlei gebeurtenissen raak je de kern kwijt, de authentieke kern.

Die kun je ontwikkelen, als life coach ga ik terug naar die authentieke kern van mensen. Als business coach ga ik terug naar de corebusiness want daar ligt de authentieke kracht van een organisatie.  Daarmee kun je aan waardecreatie gaan doen en meerwaarde ontwikkelen. Ik heb daar een krachtige visie over ontwikkeld en een plan van aanpak voor gemaakt.

Ieder mens heeft vanaf zijn geboorte een authentieke kern meegekregen! Daarom is iedereen anders maar ook uniek! Daar ligt voor iedereen een opportunity om terug te gaan naar die kern. Daar ligt jouw authentieke kracht om succesvol te zijn door persoonlijke meerwaarde te ontwikkelen.

In die uniekheid ligt ook potentie dat is het potentieel. Het is een optelsom van allerlei persoonlijke eigenschappen, talenten en intrinsieke kwaliteiten die jou echt “jou” maken.

Jouw authentieke kracht

Ik zet mensen in hun authentieke kracht en verbind ze met hun diepste zingeving (missie), hierdoor erkennen ze hun meerwaarde, kernwaarden die leidend zijn in hun gedrag, in alles wat ze doen, wat ze voelen, hoe ze communiceren, keuzes die ze maken, hoe ze handelen, wat ze beïnvloeden en wat ze hiermee creëren. Ik maak ze hiermee bewust van eigen waardecreatie!  

Het mooie van meerwaarde ontwikkelen in mensen en organisaties is dat ze ook weer meerwaarde gaan ontwikkelen bij andere mensen en klanten. Dat geeft een purpose, missie en zingeving.

Ieder mens of organisatie kan daarmee succesvol worden om de eigen interne meerwaarde te gaan gebruiken om doelen te bereiken.

In de afgelopen jaren heb ik als life coach vele mensen mogen helpen om hun meerwaarde te ontwikkelen, van mensen die alles uit hun leven wilde halen tot aan ceo’s, leiders die zich professioneel wilde ontwikkelen.

Het doel van meerwaarde ontwikkelen 

Meerwaarde ontwikkelen is het doel van ieder mens, met de juiste meerwaarde ontstaat er:

 • Meer motivatie en kracht tot creatie
 • Meer levens en werkgeluk
 • Een missie, zingeving en purpose
 • Continu willen blijven groeien en ontwikkelen
 • Een betere gezondheid, balans in leven en werken
 • Identificering, wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik bereiken
 • Een betere emotionele balans, een groter emotioneel bewustzijn
 • Meer potentieel ter beschikking, persoonlijke eigenschappen, talenten en intrinsieke kwaliteiten.
 • Meer samen ontwikkelen dan individueel (purpose)

De meerwaarde die ik voor jou heb als life en business coach is een krachtige levens en business visie, dieptekennis, inzichten van en in mensen, 20 jaar bewustwording, veel saleservaring en 15 jaar ondernemerschap.

Kennismakingsgesprek  

Ik heb als life coach een prachtige weg gevonden om jouw meerwaarde te verhogen en je authentieke kracht te ontwikkelen. Mensen die vanuit hun authentieke kracht leven zijn aantoonbaar succesvoller in het bereiken van hun levens of businessdoelen.

Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, om samen te kijken of mijn manier van ontwikkelen iets voor jou is. We spreken af op mijn kantoor in Berg en Terblijt of we kunnen ook even samen gaan wandelen in de prachtige natuur rondom Valkenburg. Ik hoor graag van je, groet Marko

 Vergroot je bewustzijn 

Tijdens mijn sales periode begon ik met bewustwording en gebruikte mijn intuïtie om mensen te adviseren om het beste uit zichzelf te halen. Ik deed allerlei trainingen op gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling. Als life coach heb ik onderstaande ontwikkelingen gedaan. 

Al deze trainingen hebben mij gevormd als coach en daarmee help ik jou met je persoonlijke groei

 • Mental Coaching, welke mindset gebruik je in je leven.
 • Veel holistische kennis over het innerlijke van de mens, iedereen is compleet en goed zoals hij is.
 • Bewustzijnstrainingen, mental, emotional, spiritual en fysical 
 • Waardecreatie door mensen van binnenuit te ontwikkelen, meerwaarde is meer potentieel. 
 • Emotioneel bewustzijn groei, emotionele intelligentie, hoe zitten jouw emoties in elkaar en de inzichten achter je emoties.
 • Ontwikkelen van the intuitive mind om mensen bewust te maken van ontwikkelen van visie en strategie. 
 • Human Design, genetische wetenschap, oude wijsheden en inzichten in oude religies.
 • Potentieel ontwikkeling, hoe zit het potentieel van iemand in elkaar, wat is zijn bereik en hoe gebruikt hij dit.
 • Mindfulness, leven in het Nu en hoe blijf je onder alle omstandigheden op dat punt in je leven.

Ik ontdekte tijdens innerlijke processen dat ieder mens een uniek potentieel heeft en bewustzijn. .

Het bewustzijn is bijzonder krachtig en geeft veel antwoorden over het leven. Wie je echt bent en wat je bereik is. Het bevestigt je persoonlijkheid, je talenten en je persoonlijke eigenschappen. Het geeft jou de mogelijkheid om tot volledige bloei te komen in je leven.

Emotionele release

Als life coach ga ik samen met jou je emotionele intelligentie ontwikkelen. 

Hoe is jouw zelfbeeld? Of welk zelfbeeld heb je gecreëerd in je leven? De waarde die je aan jezelf geeft is dat de waarde die de maatschappij van jou verlangt. Ben je bewust van de wet van actie en gevolg? Jouw gedachten, je gedrag, je mindset, je communicatie, je innerlijke rust, je balans en de keuzes die je maakt dragen allemaal bij aan het resultaat. Hiervoor ben jijzelf verantwoordelijk!

Misschien komt dat hard binnen maar dat is de realiteit van het leven. Alles bestaat uit actie en gevolg! Elke keuze die je maakt heeft een gevolg

Wat ik als life coach met jou ga doen is een onderscheid maken tussen jouw negatieve en positieve emoties. Niet alle emoties die je hebt verlagen jouw zelfbeeld. Met name de negatieve emoties over jezelf stagneren de groei en progressie in je leven. 

Het doel is dat jouw negatieve emoties krachten worden en jouw persoonlijke beperkingen omgezet worden in potentieel en innerlijke wijsheid. Ik leer je tijdens een traject om je af te stemmen op je unieke persoonlijkheid en de acties te zetten te zetten die jou leiden naar je de doelen die je graag wilt bereiken.  

Er is ook al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar emoties, dit artikel over emotionele intelligentie op Wikipedia vond ik best interessant. 

Als life coach bied ik diverse coachtrajecten

Dit is een deel van mijn dienstverlening. Ik help jou graag als life coach met je persoonlijke ontwikkeling en zelfbewust te worden. Een coaching traject is een persoonlijk ontwikkeltraject met een doel. Ik bied als life coach een aantal ontwikkeltrajecten aan waarbij de focus iets verschilt. In een traject gaat het om de totale jou en wat je graag met jezelf wilt bereiken. Het gaat om jouw doel, want jij staat centraal!  

Er zijn voorbeelden van doelen genoeg; levensdoelen, businessdoelen, progressie in je carrière, je potentieel ontwikkelen, emotionele balans, leiderschap, een betere work life balans, geen stress meer, gelukkig leven, een betere toekomst of fijne relaties en vriendschappen.

Client Reviews

Ik vroeg een aantal cliënten een review te schrijven, Over hun ervaringen en hoe ze persoonlijk gegroeid zijn. 

Met de analyse kaart Marko telkens een of enkele thema’s aan om samen over in gesprek te gaan. Ik vind het bijzonder dat Marko je snel opmerkt of je dicht bij jezelf blijft of niet. Zijn intuïtieve werkwijze moet wel bij je passen. Ik heb ervaren dat als je eenmaal voelt dat je in een aantal dingen groeit, Marko je weer uitdaagt om je grenzen te verleggen en nieuwe doelen te stellen, zodat je in de voorwaartse beweging blijft en blijft groeien. Het mooie van Marko vind ik dat je enerzijds handvaten krijgt om in je kracht te kunnen staan in elke situatie en anderzijds met ontzettend veel creatieve ideeën voor je werk naar huis gaat. Marko helpt je om anders tegen dingen aan te kijken en van de gebaande paden af te wijken. Ik ervaar dat deze coaching sessies mij een boost geven. De combinatie van Marko’s sterkte intuïtie, creativiteit en oog voor commerciële kansen zorgt ervoor dat ik Marko absoluut kan aanraden.
Claire
Business change manager
Samen zijn we stapje voor stapje door de analyse heengelopen, en werd steeds duidelijker dat ik de twijfel/negatieve projectievelden helemaal zelf in de hand heb. Dit moet je wel even gaan beseffen om het echt aan te kunnen pakken. En daar is Marko een kei in. Marko heeft mij, door me continu een spiegel voor te houden, dan ook echt laten inzien dat als je het uiteindelijk zelf in de hand hebt, je in principe niets in de weg staat om te kiezen voor vooruitgang en positiviteit! En vanaf dat moment heb ik echt verbetering ervaren. Je kunt het namelijk wel denken, maar het inzien is “the key”. Door de handvaten van Marko ben ik een werkwijze kunnen gaan aannemen waar ik mij veel zekerder in voel, en waarbij ik uit ga van mijn eigen kracht en positiviteit. Een wereld van verschil!
Mike
Projectmanager
Bijzonder, doeltreffend, effectief en respectvol zijn een van de vele dingen die me zijn bijgebleven. En wauw wat was het een mooi en leerzaam traject om samen met Marko door te maken. Ik zat voorafgaand aan het traject en tijdens de eerste sessie behoorlijk in de weerstand. Maar dit was snel voorbij Marko hield mij een spiegel voor en ik kwam met met beide voetjes weer op de grond. Samen hebben we stap voor stap het traject voortgezet en wat was het een fijn en bijzonder traject. Het niet continu willen winnen en vooral dicht bij mezelf blijven gaven mij handvaten om steeds beter te functioneren op mijn werk en in mijn dagelijks leven. Het niet meer hoeven opboksen tegen onzekerheden en onwetendheden heeft bij mij voor ontzettend veel rust gezorgd. Door het traject kan ik oprecht zeggen dat ik veel anders in het leven sta. Zoals Marko zegt je eigen potentieel!! Marko ik blijf voorlopig nog aan de onderkant van mijn voeten denken. Bedankt voor deze mooie en leerzame ervaring!–
Marc Wijsen
Woonconsulent bij woonpunt
Ik heb veel gehad aan de coaching van Marko. In mijn proces van zelfontwikkeling heb ik al veel uitgeprobeerd en geëxperimenteerd. Altijd interessant, altijd weer nieuwe informatie, maar nooit echt praktisch in je leven van dag tot dag en vaak liep ik dan toch weer vast. Na mijn eerste sessie bij Marko was ik echt verbaasd, hoe anders dit was bij hem! Zijn boodschap zo helder, to the point en met een activerende werking. Tijdens onze sessies knalde ik met hem door de dingen waar ik al zo lang in vastzat en maar op de een of andere manier niet leek uit te komen. Hij heeft me geholpen een ander perspectief te vinden, een perspectief dat aansluit op wie ik echt ben. In een korte tijd heeft hij mij geholpen om leiderschap te nemen over mijn leven. ZIjn duidelijke en confronterende stijl vond ik prettig daarbij. Hij gaf mij het vertrouwen om uit mijn comfortzone te stappen. De praktische en directe toepasbaarheid van zijn coaching vond ik transformerend. Dat kwam niet alleen door zijn heldere stijl maar ook door het vertrouwen wat hij mij gaf in hem als coach en in mij en mijn mogelijkheden die hij zo goed weet aan te voelen. Marko helpt je om naar een hoger niveau in je leven te stijgen, met no way back, want wat voelt het goed om jezelf weer te kunnen zijn!
Emma
Privé traject
Schuiven naar boven