Mental coaching

Mental coaching bij Life Coach Marko de Jong 

Ik gebruik veel mental coaching tijdens de coachsessie, je kunt ook een enkele mental coaching sessie los boeken. Als je op een dood punt bent aangekomen in een bepaald aspect van je leven, kan het even zoeken zijn naar hoe je verder moet. Hoe vind je mentale groei en ontwikkeling bij jezelf? Hoe ga je verder?

Met bepaalde opdrachten, die ik je geef tijdens mijn mental coaching, kun je dit leren.

Met mental coaching werk je aan je gedachten!

Je gedachten en referentiekaders zijn vaak geconditioneerd, en komen voor een heel groot deel uit je verleden. Deze gedachtepatronen vormen zich tot gewoontes en onbewuste handelingen. Wanneer je je van deze oude patronen en conditioneringen bewust bent, en deze in je dagelijks leven leert herkennen, heb je de basiskennis die nodig is voor jouw persoonlijke verandering.

Mental coaching bij coach Marko de Jong Limburg

Met mental coaching werken we aan mentale groei en ontwikkeling – stuur jouw eigen mindset

Je kunt met mental coaching sturing geven aan je denken, je gevoel, je emoties, je zintuigen, je lichaam en je bewustzijn. De focus bij mental coaching ligt op je mindset. Wat is jouw gedachte voordat je handelt en hoe is jouw inzicht voordat je reageert of spreekt?

Beiden moeten in overeenstemming zijn voordat je een actie onderneemt. Als je er eenmaal mee aan de slag gaat, zul je merken dat proces heel positief is. Je voelt je bij iedere stap die je zet sterker, en zo beter uitgerust om de juiste keuzes te maken.

Mental coaching brengt je heel dicht bij jezelf, bij je kern en je authentieke persoonlijkheid. Alles begint uiteindelijk met jouw persoonlijke besluitvorming.

Mental coaching draagt bij aan zelfontplooiing en zelfverwerkelijking 

Volgens de Pyramide van Maslov  is zelfrealisatie het hoogste doel in je leven. 

Zelfverwerkelijking

Zelfverwerkelijking betekent een streven naar het ontwikkelen van je mogelijkheden. Maslow richtte zijn onderzoek niet op psychische problemen of pathologisch functioneren, maar op gezonde mensen. De nadruk lag op de wijze waarop en de condities waaronder individuen er in slagen zichzelf te ontplooien.

En ook onderzocht hij de relatief kleine groep mensen die in psychologische opzicht uitzonderlijk goed functioneren. Deze groep noemde hij de zelfverwerkelijkers (naar schatting van Maslow zelf gaat het hier om minder dan 1% van de bevolking). Het beeld van deze mensen levert ook een beeld op van gezond psychisch functioneren. We zien hier de normatieve inzet van de humanistische psychologie ten volle gerealiseerd.

 

Zelfverwerkelijkers zijn mensen die meer dan gemiddeld aan onder meer de volgende kenmerken voldoen:

 • Ze aanvaarden zichzelf en anderen voor wat ze zijn
 • Ze zijn spontaan in doen en denken
 • Ze zijn zeer creatief
 • Ze kunnen goed tegen onzekerheid
 • Ze nemen de realiteit efficiënt waar en kijken objectief naar het leven
 • Ze zijn betrokken op het welzijn van de mensheid
 • Ze hebben een groot gevoel voor humor
 • Ze zijn probleemgericht in plaats van ik-gericht
 • Hun relatiepatroon kenmerkt zich door diepe en bevredigende contacten met enkelen (in tegenstelling tot veel contacten)
 • Ze weten eenvoud diep te waarderen
 • Ze hebben een democratische karakterstructuur
 • Ze hebben een sterke behoefte aan onthechting en privacy

Afweer en groei

Maslow stelt zichzelf de vraag wat mensen tegenhoudt om zich als zelfverwerkelijker te ontplooien. Het lijk toch zo’n mooi beeld. Hij gaat ervan uit, dat ieder mens twee soorten ‘krachten’ in zich heeft: (1) krachten gericht  op veiligheid en afweer en (2) krachten gericht op heelheid, de groei van zijn unieke zelf en het volledig ontwikkelen van zijn mogelijkheden. 

Mensen die vooral defensief gericht zijn, zien bij uitdagingen in het leven met name de risico’s. Voordelen nemen ze minder sterk waar. Groei-gerichte mensen zien juist minder de risico’s en hebben een sterker oog voor voordelen. 

Lees meer over dit artikel en de Pyramide van Maslov

Prijzen en mogelijkheden

Een enkele sessie mental coaching van 90 minuten kost 85 euro inclusief BTW voor bedrijven is dat exclusief BTW

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een mental coaching sessie. Groet Marko 

Mental Coach Marko de Jong Limburg

Als life coach help ik graag met je persoonlijke groei 

Ik vind het fantastisch om als coach mensen te helpen met hun persoonlijke groei en het bereiken van hun doelen. Ik weet zelf ook wat het is als je ergens staat en je kunt niet verder. Welke keuzes ga je dan maken! Enige hulp is dan altijd welkom. 

Mijn verhaal begint in het bedrijfsleven en 15 jaar geleden maakte ik een switch om coach te worden. Coachen zit in mijn DNA en ik heb er een hele zoektocht van gemaakt om tot de kern van een persoon te komen. 

Dat is gelukt, om een uniek programma te ontwikkelen, wat bijdraagt aan een totaalontwikkeling van een persoon. Het is anders, een disruptieve, holistisch manier om mensen bewust te maken van hun unieke potentieel. 

Ik ben direct en recht door zee als coach. Ik open graag gesloten deuren die belangrijk zijn voor jou om de volgende stappen in je leven te zetten.

Lees meer over mij via de onderstaande link. 

Reviews

Mike
Mike Projectmanager
Lees verder
Marko heeft mij, door me continu een spiegel voor te houden, dan ook echt laten inzien dat als je het uiteindelijk zelf in de hand hebt, je in principe niets in de weg staat om te kiezen voor vooruitgang en positiviteit! En vanaf dat moment heb ik echt verbetering ervaren. Je kunt het namelijk wel denken, maar het inzien is “the key”. Door de handvaten van Marko ben ik een werkwijze kunnen gaan aannemen waar ik mij veel zekerder in voel, en waarbij ik uit ga van mijn eigen kracht en positiviteit. Een wereld van verschil!
Claire
Claire Business Change Manager
Lees verder
Het mooie van de coaching van Marko vind ik dat je enerzijds handvaten krijgt om in je kracht te kunnen staan in elke situatie en anderzijds met ontzettend veel creatieve ideeën voor je werk naar huis gaat. Marko helpt je om anders tegen dingen aan te kijken en van de gebaande paden af te wijken. Ik ervaar dat deze coaching sessies mij een boost geven. De combinatie van Marko’s sterkte intuïtie, creativiteit en oog voor commerciële kansen zorgt ervoor dat ik Marko absoluut kan aanraden.
Emma
Emma Klant
Lees verder
Hij gaf mij het vertrouwen om uit mijn comfortzone te stappen. De praktische en directe toepasbaarheid van zijn coaching vond ik transformerend. Dat kwam niet alleen door zijn heldere stijl maar ook door het vertrouwen wat hij mij gaf in hem als coach en in mij en mijn mogelijkheden die hij zo goed weet aan te voelen. Marko helpt je om naar een hoger niveau in je leven te stijgen, met no way back, want wat voelt het goed om jezelf weer te kunnen zijn!
Bonny
Bonny Klant
Lees verder
Marko heeft mij het afgelopen jaar een nieuw stuk van mijzelf leren ontdekken en ben hierdoor op een positieve manier verandert. Ik voel me krachtiger en energieker, ik had besloten om in 2020 in mezelf te investeren en kan alleen maar zeggen dat het echt waardevol is. Ik voel me veel gelukkiger met wie ik ben en wat ik in dit jaar met mezelf heb bereikt. Het koste mij wel wat tijd maar je kunt ook niet van de één op de andere dag alles loslaten. Als je echt wilt veranderen in je leven is Marko een aanrader, een topcoach!
Vorige
Volgende
Schuiven naar boven