Emotionele intelligentie

Creeer de toekomst Life coaching Marko de Jong Limburg

Een aantal tips om je emotionele intelligentie te ontwikkelen.

Beheers je negatieve emoties. Wanneer je je negatieve emoties kunt beheersen en verminderen, zul je minder snel overweldigd raken door je omgeving.

Let op je vocabulaire, let op de woorden die je gebruikt of uitspreekt, in ieder woord zit een positieve intentie of een negatieve. Zo ook wat je post op Facebook is wat jouw gedachten bepalen. Hoe spreek jij over jezelf en anderen?

Oefen empathie, het empathische vermogen van jezelf maakt verbinding met het Nu, be mindful, je bent dan bewust in het Nu.

Ontwikkel de kennis van je stresspunten, vraag jezelf steeds af wat gebeurt er nu in mij, wat is het doel ervan dat ik zo reageer. Meer kennis van je stresspunten geeft meer vrijheid en innerlijke rust.

Ga anders om met tegenslag, vaak is het een periode van groei om tot een dieper stuk van jezelf te komen. Tegenslag maakt dat we veranderen, misschien heb je te lang vastgehouden aan bepaalde overtuigingen.

Dit zijn een aantal voorbeelden die tijdens coachsessies behandelt worden, er zijn er natuurlijk nog veel meer, zelfkennis is wijsheid, zelfkennis geeft voldoening in je leven.

Groet Marko

Emotionele intelligentie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven