Identiteit

De identiteit, heel interessant voor mensen maar ook voor het ontwikkelen van mensen binnen organisaties is dat een deel van de wereldbevolking bekend is met hun eigen identiteit en een deel van de wereldbevolking hun identiteit alleen kunnen vinden door zich af te stemmen op de omgeving. Sommige mensen hebben dus geen identiteit! Via software met hele oude wijsheden en oude syntheses kun je vaststellen wie wel en wie geen eigen identiteit heeft. Een bijzonder gegeven omdat de mensen die geen eigen identiteit hebben altijd op zoek zijn naar zichzelf. Hiermee kun je al verschillende ontwikkelprogramma’s inzetten om mensen optimaal te kunnen ontwikkelen.

Vaak zijn mensen die geen identiteit bezitten sterk geconditioneerd omdat ze zich hebben geïdentificeerd met de omgevingen waarin ze tot nu toe geleefd hebben.

Verwar niet de identiteit met de persoonlijkheid. De persoonlijkheid is wie je wilt zijn, maar als identiteit en persoonlijkheid niet overeenstemmen zal er altijd een gat van ongenoegen blijven.

Mensen die geen identiteit hebben kunnen zich het beste ontwikkelen via het gevoel en via het op de juiste manier leren om beslissingen te nemen. Ieder mens heeft een uniek beslissysteem, een strategie, een zogenaamd nulpunt. Via mindfulness en creatieve ontwikkeling kun je voor deze personen het beste toegang krijgen tot hun ware identiteit. Als je deze mensen dus leert om op de juiste manier beslissingen te nemen zullen ze zich makkelijker verder kunnen ontwikkelen.

Mensen die wel een identiteit hebben kunnen mensen zonder identiteit helpen met zichzelf te ontwikkelen. Vaak zie je ook dat problemen binnen mensen of organisaties ontstaan doordat mensen die een identiteit en een negatief gedrag hebben mensen beïnvloeden die geen identiteit hebben en zo een negatieve spiraal ontstaat binnen een groep of team. Je kunt het beste mensen die wel een identiteit hebben ontwikkelen zodat ze hun identiteit op een positieve manier inzetten binnen organisaties en daarmee influencer zijn binnen een groep mensen.

Ook is natuurlijk de identiteit van de organisatie belangrijk, hieraan kunnen mensen die geen identiteit hebben zich makkelijk optrekken en zich identificeren met wie ze zijn. Daarom is het belangrijk om na te gaan en regelmatig te toetsen binnen organisaties hoe de verhouding is. Wat zie de medewerkers als identiteit van de organisatie en hoe voelen en ervaren zij dat zelf.

Over dit fenomeen is natuurlijk al veel onderzoek gedaan, psychologen hebben het dan vaak over cognitieve componenten waarmee zelfwaarneming kan worden toegepast. Alleen de vaststelling of iemand wel of niet een eigen identiteit heeft ontbreekt. Daarom kunnen holistische tools een uitkomst zijn tot specifieke en persoonlijke ontwikkelingen die normaal niet toegankelijk zijn.

Het ontwikkelen van een eigen identiteit geeft bevestigingen aan het Zelf. Je krijgt hiermee vanzelf de juiste en persoonlijke ontwikkelingen. De juiste drijfveren en talenten worden dan geactiveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.