In mijn coachprogramma bied ik diverse coachtrajecten aan om persoonlijk te groeien en je potentieel te ontwikkelen. Een coachtraject is altijd persoonlijk en gericht op een bepaald doel. Ik ga graag met jou in gesptrek over jouw persoonlijke coachtraject. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek leg ik aan je uit hoe een coachtraject in elkaar zit en welke stappen jij daarmee kunt zetten.

Met coaching en een coachtraject kun je veel oplossen in je leven!

Waarom zou je voor een coachtraject kiezen.

Jouw leven is een aaneenschakeling van actie en gevolg. Alles is gebaseerd op keuzes die je gemaakt hebt, soms niet eens bewust. Hoe is de stand van zaken? Zie je een patroon in jouw keuzes, en ben je er – achteraf gezien – blij mee? Wat zou je anders doen? Met die waardevolle inzichten krijg jij helderheid, waardoor je jouw keuzes in het vervolg veel bewuster kunt maken. We bestuderen je drijfveren, en gaan eens kijken hoe het er buiten je comfortzone uitziet!  Zo creëer je zelf je eigen toekomst, met passie en daadkracht. Met een coachtraject wordt alles duidelijker voor jezelf!

Hieronder een aantal voorbeelden van een coachtraject die ik aanbied.

Coachtraject life bij Life Coach Marko de JongHet coachtraject life

Tijdens het coachtraject life vallen we terug op de basis: jouw eigen levensverhaal. Waar sta je op dit moment en wat is er tot nu toe gebeurd in je leven? Daarna is natuurlijk de vraag wat je graag wilt en hoe je dat kunt bereiken. Je bent misschien vastgelopen in je privéleven of op je werk. Je maakt misschien keer op keer beslissingen die niet de juiste resultaten opleveren. Relaties die mislopen, of jezelf niet kunnen vinden in je leven. Of een knagend gevoel van onvrede, maar je weet niet precies waar dat ‘m nu in zit.

>> Lees meer over het coachtraject life

Coachtraject ontdek je potentieel Life Coach Marko de Jong LimburgHet coachtraject potentieel

Potentieel, ook wel potentie, wordt vaak omschreven als ‘vermogen, kracht, macht’. In het dagelijks leven, en in de coaching wereld, bedoelen we met potentieel het vermogen om alles uit jouw leven te halen. Soms gaat het om een bepaald deel van dat leven, zoals je relatie, of juist de zakelijke kant, en soms gaat het over het leven in de breedste zin. Als jij jouw potentieel ontwikkelt, lukt het je om de successen te boeken waar je naar op zoek bent. En ik help je daarbij, in het coachtraject potentieel!

>> Lees meer over het coachtraject potentieel

Coachtraject coachend leiderschap Business coach Marko de JongHet coachtraject leiderschap

In het coachtraject sta jij centraal. In de eerste plaats als persoon, en dan als leidinggevende. Waar ben jij als leider naar op zoek? Naar interne persoonlijke zaken die je nog niet in balans hebt? Of meer naar externe aansturing, praktische zaken, om tot het beste resultaat te komen? Met leiderschap dat vanuit passie is gedreven til je de mensen waar je mee werkt op naar een volgend level van ontwikkeling!

Het coachtraject leiderschap gaat over jou als individu

Om je leiderschap optimaal te ontwikkelen zul je eerst naar binnen moeten gaan, om jouw lagen en keuzes onder de loep te nemen. Pas als je jouw drijfveren écht leert kennen, kun je het verschil maken. Door jezelf volledig te kennen – de goede kanten de uitdagingen – kun je anderen inspireren en motiveren.

Wat jij voelt, hoe je je voelt en waar de passie vandaan komt om leiding te geven aan een team staan centraal. We zoeken naar een manier die voor jou natuurlijk is om je management een niveau hoger te tillen.

>> Lees meer over het coachtraject leiderschap 

Levensvragen coaching transformeer je leven Life Coach Marko de Jong LimburgHet coachtraject levensvragen

Met een coachtraject over levensvragen staan jouw angsten of emoties centraal. Je emotie en/of angst kan vaak een enorme blokkade zijn, die jou ervan weerhoudt om verder te groeien. Het kan zijn dat je vastloopt in je privéleven, of juist op het werk. Ik help je als coach om inzichten te krijgen in jouw situatie, zodat je weer verder kunt met je ontwikkeling.

Uiteraard zijn dit meestal niet de meest voor de hand liggende angsten en emoties. Vaak zijn dit diepere lagen, en moeten we dan ook eerst tot de kern komen van jouw probleem. Als we de grondslag van het probleem hebben geanalyseerd, kun je nieuwe keuzes maken om verder te ontwikkelen. Je wordt dan niet meer geblokkeerd door beperkende overtuigingen en geconditioneerd gedrag, zoals voordien wellicht wel het geval was.

Er zijn diverse thema’s loslaten, in je kracht staan, meer naar je gevoel gaan.

>> Lees meer over een coachtraject levensvragen.

Wat Wikipedia schrijft over coaching en een coachtraject

Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in de veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag. Genezing is nadrukkelijk niet het doel en ziekte niet het uitgangspunt. Coaching is geworteld in de positieve psychologie en moet niet verward worden met counseling of therapie, begeleidingsvormen die erop gericht zijn mentale blokkades of psychische stagnatie te verhelpen. Mentoraat en training zijn verwante begrippen, maar geen synoniemen. Inzicht, zoals hiervoor genoemd, is een vorm van leren waarbinnen de gecoachte door het synthetiseren van eigen kennis, zo nodig aangevuld met kennis van de coach, bekwamer wordt in het bereiken van gestelde doelen. Inzicht is een vorm van leren die vrijwel direct automatiseert.

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige een-op-een-relatie. De gecoachte leert, de coach ondersteunt en begeleidt dit leerproces. Binnen het coachtraject orden de doelen vooraf bepaald. Het doel van coaching is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit en professionele bekwaamheid van de gecoachte. Coaching van groepen is ook mogelijk. De coach zoekt dan naar collectieve patronen in gedrag en denken in de groep.

Kenmerkend van een coachtraject is dat de coach door de gecoachte wordt uitgezocht. In het coachtraject is de coach degene die het leerproces begeleidt en monitort en de cliënt wordt ‘gecoacht’. De cliënt bepaalt het doel: de coach stelt vragen, geeft adviezen en voegt waar nodig kennis toe. De cliënt blijft zelf verantwoordelijk voor zijn of haar beslissingen.

Coaching kan inhoudelijk zijn of meer procesmatig. Bij inhoudelijke coaching is de coach iemand die een bepaald traject al heeft doorlopen en die iemand anders daarin adviseert. Als voorbeeld kan de ex-toptennisser genoemd worden die de beginnende (top)tennisser adviseert over techniek en tactiek van het tennisspel. Een coach speelt een belangrijke rol bij onzekerheidsreductie en wegnemen van faalangst.

Bij de procesmatige coach moet er meer gedacht worden aan een mental coach die adviseert hoe er omgegaan moet worden met verliezen, met intimiderende tegenstanders, met de pers en die denkt aan een juiste balans tussen leven en werken. Iemand die van een afstand en met minder belangen en daardoor rustiger meedenkt met de cliënt.

Coaching kan een belangrijke preventieve werking hebben voor psychische klachten als depressieburn-out of bore-out. Stagnatie in bekwaamheid en verdere ontwikkeling, worden immers als belangrijke bronnen van oorsprong van deze klachten beschouwd.

Stuur een bericht via onderstaand contactformulier of bel direct om een gesprek in te plannen. Je kunt ook een bericht plaatsen in de chatbox onderaan de website.

Hartelijke groet, Marko

Pater Tilliestraat 21
6325 AL Berg en Terblijt
info@markodejong.nl
www.markodejong.nl
+31 (0)6 41719250
KVK nr. 24371527
Bank IBAN. NL31RABO0133555305
BTW nr. 814122139B01

Privacy en cookie beleid 
Algemene voorwaarden MDJ Coaching