Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Met persoonlijke ontwikkeling gaan we samen werken aan jouw voedingsbodem, dat ben jij totaal als mens. Het maakt niet uit waar je staat in je leven, welke job, opleiding of functie je hebt. Het doel van persoonlijke ontwikkeling is dat jij je persoonlijke meerwaarde gaat gebruiken om een waardevol leven te leiden.

Met het ontwikkelen van je meerwaarde en potentieel maak je een enorme sprong in je persoonlijke ontwikkeling. Het geeft jou de juiste toegevoegde waarde als mens, leider of ondernemer door continu je persoonlijke vaardigheden en talenten te gaan gebruiken om meerwaarde te blijven creëren in jezelf en je omgeving.

Succes is wanneer ik waarde toevoeg aan mijzelf, significant is wanneer ik waarde toevoeg aan anderen

Het ontwikkelen van waardevolle mensen is mijn missie als coach! Met persoonlijke ontwikkeling maak ik jou bewust dat je van echte waarde bent! Als jij niet realiseert dat je echte waarde hebt en dat je het waard bent om in jezelf te investeren, dan zal je nooit de tijd en moeite steken die nodig is om je potentieel te ontwikkelen.

Volgens de encyclopedie betekent potentieel de mogelijkheid om te worden en jouw beschikbaar vermogen. Het hebben van ongerealiseerd potentieel, onvervulde dromen en ongebruikte creativiteit zijn vaak de basis van onze stille problemen en beïnvloeden onze dagelijkse productiviteit. Tijdens coaching en jouw persoonlijke ontwikkeling is jouw basis je potentieel.

Persoonlijke ontwikkeling Marko de Jong Coaching

Persoonlijke ontwikkeling en jouw zelfbeeld

Het zelfbeeld wat we creëren zien we in alles terug in ons leven., het wordt vaak bepaald door emoties, conditioneringen en beperkende gedachten van wat anderen van ons vinden. De waarde die we aan onszelf geven is de waarde die anderen aan ons geven, zo zie je zelf steeds je zelfbeeld terug in alles wat je doet in je leven. Het bepaalt onze doelen, de keuzes die we maken en bepalen onze acties om de juiste doelen te bereiken.

Persoonlijke ontwikkeling en jouw doorbraak. Een stuk meerwaarde van mij als coach is om een doorbraak te bereiken in het omzetten van emoties en beperkende gedachten in progressie, daadkracht en zelfvertrouwen! Ik geef je hiervoor ook praktische oefeningen mee die je continu kunt gaan gebruiken. Het verwachtingspatroon van anderen ga jij loslaten, je gaat namelijk alles van jezelf verwachten!

Om jou te helpen met je persoonlijke ontwikkeling, potentieel en meerwaarde te ontwikkelen bied ik jou als coach een gespecialiseerd programma en veel expertise om jou te helpen je potentieel te ontwikkelen. Hierdoor krijg jij een krachtige visie, een missie, een doel en een rotsvast vertrouwen in jezelf. Je maakt hiermee een enorme sprong in je persoonlijke groei.

Met persoonlijke ontwikkeling wordt duidelijk wat jouw meerwaarde is en dat je jezelf laat leiden door je potentie en dat je jouw diepste zingeving (missie) en je kernwaarden leidend laat zijn in je gedrag, in alles wat je doet, wat je voelt, de keuzes die je maakt, hoe je communiceert, hoe je handelt, wat je beïnvloedt en wat je uiteindelijk creëert. (Je doelen)

Nieuwe overtuigingen

Ik help je als coach met persoonlijke ontwikkeling om je (nieuwe) overtuigingen, visie en daadkracht op één lijn te brengen zodat jij jouw meerwaarde gaat gebruiken om tot actie te komen en je doelen gaat bereiken.

Jouw potentieel bepaalt in grote mate jouw succes door de waarde van jezelf te ontwikkelen en te gaan gebruiken om waarde aan anderen toe te voegen.

Persoonlijke ontwikkeling en jouw missie 1

Jouw missie 

Met persoonlijke ontwikkeling maken we jouw missie duidelijk. Wat is jouw persoonlijke missie in je leven? Uit de ervaringen die ik als coach heb van de afgelopen 20 jaar is het voor mij duidelijk geworden dat jouw missie is, de meerwaarde te ontwikkelen die in jou zit. En die is niet afhankelijk van externe factoren.

Met persoonlijke ontwikkeling maken we samen jouw persoonlijke meerwaarde duidelijk, die beat, je persoonlijke life skills, je competenties, je identiteit, je persoonlijkheid, je persoonlijke visie, je intuïtie en gevoel, je mentale denkvermogen, je emoties en dat wordt aangeduid als jouw potentieel. Zie het als jouw persoonlijke leiding en drijfveren in je leven.

Iedereen heeft potentieel, net als jij! Het zit in jou! We gaan dat samen ontwikkelen! Jouw potentieel bevat de juiste visie en identificatie van jezelf, je eigenschappen en talenten! Het stuurt jou aan en geeft de juiste vorm aan alles in je privéleven, je werk en je business.

Jouw potentieel bevat alles wat je nodig hebt in je leven. Het geeft jou de juiste meerwaarde die je nodig hebt! Jouw potentieel geeft jou een leven vol passie en voldoening. Een leven waarin jij je eigen ambities waarmaakt, een leven waarin jouw talenten ten volle worden benut, een leven creëren zoals jij dat wilt vanuit jouw eigen kracht. Jouw ware potentieel laat je voelen hoe het is om gelukkig te zijn met jezelf en je omgeving.

Ik heb als coach een unieke weg gevonden voor jouw persoonlijke ontwikkeling, om jouw potentieel te ontwikkelen, hierdoor kom jij tot een krachtig zelfbeeld, zelfrealisatie en ontwikkel jij de juiste meerwaarde in je leven.

Heb je hierover vragen dan hoor ik die graag van je, stuur gerust een berichtje, onderaan de website staat WhatsApp button. We kunnen natuurlijk ook even bellen of je kunt een mail sturen.  

Ik preek graag met je af voor een gratis inspiratiegesprek om samen te kijken naar welk doel jij voor ogen hebt en wil bereiken! Dat kan bij mij in Berg en Terblijt of ik kom naar jou toe. We kunnen eventueel ook samen gaan wandelen in de prachtige natuur rondom Valkenburg.

Groet Marko de Jong 

 

Het gebied van de persoonlijke ontwikkeling volgens Wikipedia betreft alles rondom de ontwikkeling van het zelfbewustzijn, de identiteit, het eigen talent en potentieel, het vergroten van de kwaliteit van het leven en het realiseren van dromen en aspiraties. Dit zowel in persoonlijke als in zakelijke omgeving. Persoonlijke ontwikkeling vindt het hele leven plaats.[1]

Persoonlijke ontwikkeling bestaat onder andere uit:

 • Het vergroten van het zelfbewustzijn;
 • Het vergroten van zelfkennis;
 • Het verbeteren of leren van communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Het opbouwen of versterken van zelfvertrouwen;
 • Het ontwikkelen van eigen krachten en talenten;
 • Het identificeren en/of vergroten van het menselijk kapitaal (binnen organisaties);
 • Het verbeteren van de levensstijl en/of de kwaliteit van leven;
 • Het verbeteren van de fysieke gezondheid;
 • Het verbeteren van de financiële gezondheid;
 • Het realiseren van dromen, aspiraties en levensdoelen;
 • Het vormgeven en uitvoeren van een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Tijdens een coachtraject wat ik aanbied komen al deze facetten aan bod om jou te helpen met je persoonlijke ontwikkeling.

Het is een traject van 6 maanden

 

Persoonlijke ontwikkeling leiderschap

Authentiek Leiderschap

Niemand is jou en daar ligt de echte kracht in jouw authentieke leiderschap. Daar ligt mijn passie als coach om bij jou authentiek leiderschap te ontwikkelen en de beperkingen te doorbreken, die jou ervan weerhouden om vanuit je persoonlijke missie leiding te geven.

Met persoonlijke ontwikkeling gaan we tijdens een authentiek leiderschap ontwikkeltraject gaan we door allerlei lagen van je persoonlijkheid heen om tot jouw authentieke kern te komen. Dat zijn gedrag, vaardigheid, normen, ego, waarden en komen zo tot de verbinding met je authentieke kracht.

Je bent natuurlijk ook gewoon mens als leider en hoe integreer jij die rol in je unieke stijl van leidinggeven. Daar gaat het over bij het nieuwe leiderschap, het authentieke leiderschap is leidinggeven vanuit je natuur, je authentieke kracht. ‘

Hoe je het went of keert, jij bent het voorbeeld van de organisatie, mensen verwachten van jou dat je hun leidt. Waarnaartoe ga je ze leiden en op welke manier ga jij ze leiden

Persoonlijke ontwikkeling en zelfkennis

Persoonlijke ontwikkeling en zelfkennis

Zelfkennis en Human-Design. Human Design veranderde op een positieve manier mijn leven. Ik ontdekte zelfkennis over mezelf en wie ik echt was! Het was voor mij een echte eyeopener toen ik 8 jaar geleden hiermee in aanraking kwam.

Ik leef nu 8 jaar vanuit mijn design en heb mijn eigen meerwaarde ontdekt! Er zijn natuurlijk altijd analisten die niet kunnen geloven dat je vanuit je geboortegegevens een totale vastomlijnde persoonlijke analyse kunt maken. Maar niets is minder waar!

Tijdens jouw persoonlijke ontwikkeling maak ik als coach gebruik van een Human Design analyse.

Het is klasse een product, het lijkt op een bepaalde manier ongelooflijk dat je op ca 25 pagina’s te zien krijgt hoe jij in elkaar zit, wat je eigenschappen zijn en hoe jij het beste kunt performen in de wereld om je heen.

Lees meer over Human Design en ik heb momenteel een leuke actie, een extra gratis Human Design analyse om weg te geven aan wie je wilt. Leuk om te zien hoe je partner, collega of vriend in elkaar zit en naast elkaar te leggen. 

human design

Human Design analyse + 1 gratis voor je partner, vriend of collega

Schuiven naar boven