Het uiterste uit jezelf halen: we willen het allemaal. Op persoonlijk vlak, maar ook op zakelijk gebied. Stel je eens voor dat je jouw organisatie zo in kunt richten dat alle werknemers op de toppen van hun kunnen presteren. Iedere dag. En dat niet alleen, het geluk straalt er ook nog eens vanaf. Een utopie? Integendeel!

 

Business coaching maakt jouw bedrijf succesvol(-ler)

 

Busniess Coaching Marko de Jong There is no elevator to success, you have to take the stairsIn de huidige businessmodellen maakt de rendementsgedachte steeds meer plaats voor de succesgedachte. In het business coaching traject staat juist die succesgedachte centraal. Maak je organisatie future proof en kies voor een fundamentele aanpak, door het succes van je medewerkers centraal te zetten. Met succesvolle mensen ontstaat een veel betere dynamiek: mensen komen beter in hun vel te zitten en dat zie je terug, zowel in hun privéleven, als in het werk. Met de succesgedachte van een organisatie faciliteer je steeds meer mogelijkheden om talent te ontwikkelen en te behouden. Je trekt hiermee ook nieuwe talenten aan!

 

 

 

Wat is succes?

Succes is belangrijk voor iedere organisatie. Maar voor mensen is succes ook belangrijk. Ga maar na, succes is omkeerbaar, deelbaar en vermenigvuldigbaar. Omkeerbaar, omdat het twee kanten op werkt – van werknemer naar organisatie en vice versa. Op die manier is het ook deelbaar. En door elkaar te versterken, vermenigvuldig je het succes in jouw organisatie.

Het hoeven niet altijd grote successen overwinningen te zijn, en het geldt voor zowel zakelijk succes als privé. Daarom is het zo’n goed idee voor ondernemers om werknemers te stimuleren in het stellen van doelen. Én het bereiken van die doelen.

Een definitie van succes uit onze taal

Je kunt succes hebben of iemand succes wensen, maar waar komt het woord succes eigenlijk vandaan?

Succes is overgenomen uit het Frans. Het woord is voortgekomen uit het Latijnse werkwoord succedere. Dat woord betekent onder andere ‘lukken, slagen’, en deze betekenis vinden we terug in de betekenis van ons woord succes: ‘goede uitslag, geluk, bijval, voorspoed’.

 

“Happy employees lead to happy customers, which leads to more profits.”

 

Persoonlijke ontwikkeling een prioriteit bij business coaching

Mijn coaching is altijd persoonlijk. Door alles uit ieder individu te halen, wordt een organisatie sterker. Dat geldt niet alleen voor leidinggevenden, maar door het hele bedrijf. Al kunnen we wel management coachen om leiding te geven op een inspirerende manier. Zo geven we de energie door binnen het hele bedrijf.

Verschillende trajecten business coaching

> Een boost coachsessie  (eenmalige kickstart sessie)
> Ontwikkel coachend leiderschap
> Een leuke workshop over betrokkenheid 
> Ontwikkel medewerkers met een potentieel ontwikkeltraject

Nieuw 

Misschien interessant voor u. Zet mensen in hun daadkracht door levensvragen en issues op te lossen met levensvragen coaching! Ik heb hier speciale korte trajecten voor ontwikkeld om specifiek aan een bepaald levensthema te werken.

Leiderschap

Centraal en transparant leiderschap is enorm belangrijk binnen bedrijven. Als zakelijk leider wil je centraal staan, en door betrokkenheid en verantwoordelijkheid mensen meenemen in ontwikkelingen. Leiderschap is geen rol die je speelt! Met ons traject gaan we op zoek naar de leider in jou, om vanuit authenticiteit en verbondenheid mensen te kunnen begeleiden. Als leider stimuleer je de mensen om verder te groeien en succesvol te worden. We kijken welke manier van leiderschap past bij jouw persoonlijkheid, en hoe jij jouw leiderschap kunt ontwikkelen.

Projecten

Succes als mindset en strategie business coaching limburg Marko de JongBuiten de mooie persoonlijke coachtrajecten heb ik prachtige projecten mogen doen bij onderstaande bedrijven. De projecten zijn breed georiënteerd en hebben allemaal een verschillende inhoud.  In sommige gevallen help ik om vastgelopen medewerkers te coachen, zodat ze weer aansluiting vinden in hun werk en privéleven. Of coachend leiderschap trajecten en potentieel ontwikkeling bij medewerkers. Ook ben ik vaak aan het sparren over businessvisie, groei, succes, vooruitgang en het ontwikkelpotentieel van een organisatie. Inspiratie komt uit de mensen die al in jouw bedrijf werken. We moeten het alleen op de juiste manier aanboren.

“Succesvolle medewerkers creëren samen een succesvolle organisatie”

De succesgedachte is een prachtige kapstok om uiteindelijk je organisatie veel succesvoller te maken. Succesvolle medewerkers maken optimaal gebruik van hun potentieel om zo de organisatie verder te ontwikkelen.

Neem contact op

Neem contact op en maak eens een vrijblijvende afspraak om samen de sparren over integratie van de succesgedachte binnen uw organisatie. Mijn persoonlijke betrokkenheid is groot om jou mee te nemen in jouw business case. Ik leg graag aan je uit hoe ik werk en hoe jij het individueel potentieel of business groei kan ontwikkelen.