In de huidige businessmodellen maakt de rendementsgedachte steeds meer plaats voor de succesgedachte. Tijdens business coaching staat de succesgedachte centraal.

De succesgedachte als kapstok

Hoe is het zelfscheppende vermogen van de mensen binnen je organisatie. Zitten ze goed in hun vel? Hou je ook rekening met de transitie van deze tijd? Er is een grote verandering gaande! Mensen worden namelijk steeds bewuster! Dat is natuurlijk een goed teken maar het kan natuurlijk ook zijn keerzijde hebben. Hoe kan je daar als organisatie op inspelen!

Business coaching Limburg de succesgedachte als transitieWe leven en werken 24 uur per dag en bijna de helft van deze dag zijn we betrokken bij het werk. Door bewustwording en de duidelijke tendens die gaande is zie je heel veel mensen die op zoek zijn naar hun toegevoegde waarde, zowel in hun privéleven als op het werk. Is dit nog wat ik wil? Ik zoek betekenisvol werk. Ik zoek een betekenisvol leven! Wat zijn mijn capaciteiten en wat kan ik bereiken!

Welke kant ga jij op als organisatie? Hoe kom je aan nieuw talent en hoe voorkom ik leegloop binnen mijn organisatie. Denk je nog steeds in een FTE gedachte en rendement of ga je jouw business strategie om de mensen heen bouwen en ga je ze laten voelen dat ze van betekenis zijn. Ieder mens kan succesvol zijn en als je ze helpt om zowel persoonlijk als zakelijk te groeien zul je gaan merken dat er een hele andere energie gaat ontstaan.

Om samen een nieuwe kracht te ontwikkelen. De kracht van positieve groei, blijdschap, iedereen is van betekenis, vertrouwen op elkaar, transparant zijn, eerlijkheid, doelbewust zijn, bouwen aan betekenisvolle doelen, samenwerken en werkgeluk.

De aantrekkingskracht begint met al met een gedachtengoed dat je mensen gaat helpen met het bereiken van hun levensdoelen, zowel zakelijk als privé. Zie de organisatie als een community waarin iedereen elkaar gaat helpen en waarin iedereen met elkaar verbonden is, van top naar bottom.

Maak mensen succesvol door hun potentieel te ontwikkelen. Maak ze bewust van de mogelijkheden die ze zelf kunnen creëren. Laat ze zien en voelen dat hun succes bijdraagt aan het succes van de organisatie. Stap in de nieuwe tijd en creëer een positieve wet van aantrekking om je organisatie te laten groeien. Wordt zelf een pijler, een influencer om connected te zijn met zowel de interne organisatie als de klanten.

Wat is een goede definitie van succes, zou je zeggen! Wat is het succes van een organisatie? Welke gedachte heeft het management over succes. Wat is de gedachte van medewerkers over het succes. Misschien lopen die gedachten totaal uit elkaar en krijg je niet onderling de goede connectie.

Succes is natuur belangrijk voor iedereen, zowel de organisatie als voor de medewerkers . Ga maar na, succes is omkeerbaar, deelbaar en vermenigvuldigbaar. Omkeerbaar, omdat het twee kanten op werkt – van werknemer naar organisatie en vice versa. Op die manier is het ook deelbaar. En door elkaar te versterken, vermenigvuldig je het succes in jouw organisatie.
Succes kun je dan alleen gaan delen als je het gaat verbinden aan elkaar.

Een definitie van succes uit onze taal

Je kunt succes hebben of iemand succes wensen, maar waar komt het woord succes eigenlijk vandaan?

Succes is overgenomen uit het Frans. Het woord is voortgekomen uit het Latijnse werkwoord succedere. Dat woord betekent onder andere ‘lukken, slagen’, en deze betekenis vinden we terug in de betekenis van ons woord succes: ‘goede uitslag, geluk, bijval, voorspoed’.

VERTROUWEN ALS FUNDAMENT

Het herstel van vertrouwen is een belangrijk punt. Vertrouwen beïnvloed onze levens 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Het ondersteund en bepaalt de kwaliteit van iedere relatie, ieder contact, ieder project, iedere zakelijke onderneming, iedere inspanning waarbij we betrokken zijn. Het verandert de kwaliteit van het heden en wijzigt de koers en het resultaat van de toekomst van ons leven – zowel zakelijk als professioneel.

Vertrouwen is een pragmatisch, tastbaar bezit dat je als organisatie kan creëren. In mijn business strategie gaan we samen bouwen aan vertrouwen binnen de organisatie. Vertrouwen wekken, bevorderen, vergroten en herstellen. Hiermee kun je de koers van de organisatie nu en in de toekomst wijzigen. Als coach ben ik objectief, transparant en niet verbonden aan emotionele onderstromen.

Persoonlijke ontwikkeling en bewustwording een prioriteit

Maak van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording een prioriteit binnen de organisatie. Ik heb al best een aantal trajecten gedaan en als men van zijn eigen potentieel bewust wordt gaat men scheppingskracht gebruiken. Dit uit zich in succesgedachte, samenwerken, resultaat gericht handelen, commitment en het halen van persoonlijke of zakelijke doelen.

> Een boost coachsessie  (eenmalige kickstart sessie)
> Ontwikkel coachend leiderschap
> Een leuke workshop over betrokkenheid 
> Ontwikkel medewerkers met een potentieel ontwikkeltraject
> Nieuw het coach abonnement voor organisaties  

Korte coachtrajecten voor medewerkers! Veel mensen kunnen bijvoorbeeld het verleden moeilijk loslaten om zo in een stuk vernieuwing te komen. Het kan ook zijn dat ze bepaalde angsten of emoties hebben waarmee ze niet helemaal zichzelf durven zijn. Met levensvragen coaching! gaan we samen aan de slag met een specifieke blokkade.

> Naar levensvragen coaching 

Leiderschap

Centraal en transparant leiderschap is enorm belangrijk binnen bedrijven. Als zakelijk leider wil je centraal staan, en door betrokkenheid en verantwoordelijkheid mensen meenemen in ontwikkelingen. Leiderschap is geen rol die je speelt! Met ons traject gaan we op zoek naar de leider in jou, om vanuit authenticiteit en verbondenheid mensen te kunnen begeleiden. Als leider stimuleer je de mensen om verder te groeien en succesvol te worden. We kijken welke manier van leiderschap past bij jouw persoonlijkheid, en hoe jij jouw leiderschap kunt ontwikkelen.

Ontwikkel je leiderschap met een ontwikkeltraject 

Projecten

Buiten de mooie persoonlijke coachtrajecten heb ik prachtige projecten mogen doen bij onderstaande bedrijven. De projecten zijn breed georiënteerd en hebben allemaal een verschillende inhoud.  In sommige gevallen help ik om vastgelopen medewerkers te coachen, zodat ze weer aansluiting vinden in hun werk en privéleven. Of coachend leiderschap trajecten en potentieel ontwikkeling bij medewerkers. Ook ben ik vaak aan het sparren over businessvisie, groei, succes, vooruitgang en het ontwikkelpotentieel van een organisatie. Inspiratie komt uit de mensen die al in jouw bedrijf werken. We moeten het alleen op de juiste manier aanboren.

Diverse mogelijkheden

Mijn business coaching aanbod bevat diverse mogelijkheden om samen met HR, DT en MT te overleggen welke integratie op dat moment belangrijk is om de juiste voortgang te creëren. Ik ga daar graag met U over in gesprek

Neem contact op

Neem contact op en maak eens een vrijblijvende afspraak om samen de sparren over integratie van de succesgedachte binnen uw organisatie. Mijn persoonlijke betrokkenheid is groot om jou mee te nemen in jouw business case. Ik leg graag aan je uit hoe ik werk en hoe jij het individueel potentieel of business groei kan ontwikkelen.