Als er vertrouwen is kunnen we enorme stappen zetten en onze grootste uitdagingen omzetten in onze grootste kansen.

Als mensen intrinsiek gaan vertrouwen op hun unieke potentieel stappen ze in een wereld van onbegrensde mogelijkheden.

Het vermogen om vertrouwen tot stand te brengen, te laten groeien, uit te breiden en te herstellen is de belangrijkste professionele en persoonlijke competentie van onze tijd.

Herstel het vertrouwen in jezelf en er gaat een wereld van onbegrensde mogelijkheden voor je open! Creëer vertrouwen binnen je teams en ze gaan de juiste resultaten najagen. Binnen een organisatie met een gevoeld vertrouwen staan mensen meer in hun kracht en voelen meer vrijheid.

Vertrouwen volgens Stephen M.R. Covey

Er is één ding gemeenschappelijk in alle individuen, relaties, teams, families, organisaties, naties, economieën en beschavingen op de hele wereld – één ding dat, indien weggenomen, de sterkste regeringen, de meest succesvolle bedrijven, de meest welvarende economieën, het meest invloedrijke leiderschap, de beste vriendschap, het sterkste karakter en de diepste liefde vernietigt. Het is de meest genegeerde en onderschatte kans van de huidige tijd: vertrouwen.’ (Stephen M.R. Covey)  Er is door hem een prachtig boek over geschreven zie deze link 

Samenvatting 

In De snelheid van vertrouwen laat Stephen M.R. Covey zien dat vertrouwen een keihard economisch en meetbaar managementinstrument kan zijn. Vertrouwen is voor velen nog altijd ontastbaar, soft en alleen een sociale waarde. Covey legt uit waarom vertrouwen de kritische succesfactor is van de nieuwe economie. Vervolgens laat hij zien hoe u dat vertrouwen wekt en geeft, zowel aan uw medewerkers als aan uw klanten, aandeelhouders en andere belanghebbenden.

Door dit vertrouwen maakt uw organisatie meer snelheid, minder kosten, meer omzet en krijgen u en uw medewerkers bovendien meer energie. Aan de hand van dertien eigenschappen en vijf cirkels van vertrouwen geeft Covey een routekaart om vertrouwen op elk niveau te bereiken, te werken aan karakter en competenties, geloofwaardigheid te versterken en om leiderschap te ontwikkelen dat inspireert tot vertrouwen.

 

Coach Marko de Jong ontwikkel vertrouwen in mensen en organisaties

Als coach val ik graag met de deur in huis, dat is ook mijn mentaliteit! Ik open graag samen met jou de deuren naar onbegrensde mogelijkheden. Een opendeur mentaliteit geeft ruimte en progressie, terwijl een gesloten deur alles fixeert. Dat zijn geen fabeltjes, dat is echte realiteit! Vertrouwen is de grondslag van het herstel van je persoonlijkheid en identiteit. Het heeft niets met het verleden te maken en ook niet met de toekomst.

Om persoonlijk te groeien en te ontwikkelen zal je de gefixeerde deur moeten gaan afsluiten. Je zult moeten gaan vertrouwen op je unieke potentieel. Door het verleden te gaan loslaten en te gaan vertrouwen op wie je werkelijk bent maak je verbinding met passie, creativiteit en de talenten die je bezit. Je wordt hiermee bewust van een wereld vol onbegrensde mogelijkheden.

Ik bied jou hiervoor diverse persoonlijke mogelijkheden om je potentieel te ontwikkelen.

Als je teams binnen een organisatie wil gaan opschalen zal je eerst fundamenteel aan onderling vertrouwen moeten gaan werken. “Vertrouwen” is de bakermat voor potentiële groei van de organisatie waarin mensen vanuit empowerment gaan samenwerken om de juiste resultaten te gaan najagen. Wantrouwen en onkwetsbaarheid geeft weerstand en blokkeert de weg naar het juiste resultaat.

In mijn businessstrategie staat het creëren van “vertrouwen” centraal. Het is één van de hoogste doelen die je als organisatie kan bereiken en geeft kracht en vrijheid aan ieder individu die binnen de organisatie werkt. Ik ga hierover graag met U in gesprek.

Vertrouwen als betekenis

Vertrouwen volgens Wikipedia heeft in zowel sociale als psychologische zin verschillende connotaties. De meest gangbare definitie van vertrouwen omvat doorgaans de volgende elementen:

 • Bereidheid van een persoon of groep om afhankelijk te zijn van de daden van een andere persoon of groep.
 • Geloven dat een ander eerlijk is of dat iets goed zal gaan.
 • Verwachting van een persoon dat degene die hij/zij vertrouwt zal handelen op een manier die hem/haar niet zal benadelen, met het risico in een nadelige positie te belanden indien de ander dit vertrouwen schaadt.
 • Zelf niet weten, en zich verlaten op een ander.

In sociologie en psychologie is de mate waarin twee groepen elkaar vertrouwen een maatstaf voor het geloof in de eerlijkheid en aardigheid van de ander. Vertrouwen speelt een belangrijke rol in bijvoorbeeld familiebanden, relaties, binnen bedrijven en andere sociale groepen. De gave van mensen om in te schatten of iemand te vertrouwen is, kan worden teruggevoerd naar een neurobiologische structuur en activiteit in de hersenen.

De essentie van leiderschap is vertrouwen Marko de Jong CoachingVertrouwen als fundament

Vertrouwen is het fundament voor positieve groei bij mensen en organisaties. Vertrouwen in jezelf, in de mensen en je teams! Als er geen vertrouwen is kom je niet verder en krijg je geen gestroomlijnde organisatie. Veel mensen lopen hieraan voorbij en laat ik het sterk zeggen, mensen lopen hiervoor weg!  Mensen zijn niet meer gewend om vertrouwen te hebben in anderen waardoor ze wantrouwen creëren. Wantrouwen geeft frustraties omdat mensen het niet meer gewend zijn om elkaar oprechte feedback te geven.

Bij vertrouwen krijgen in hoort kwetsbaarheid, oprechtheid, transparant zijn! Om dit te overwinnen zal je eerst je onkwetsbaarheid moeten gaan overwinnen en positief met (innerlijke) conflicten moeten leren omgaan. Allereerst gaan we met de fixatie aan de gang door het verleden te gaan loslaten en de stap daarna is het ontwikkelen van potentieel.

Het potentieel wil alleen maar groeien vandaar dat men spreekt over groeipotentieel Dat zit in jou als mens maar ook in organisaties. Het potentieel kun je alleen gaan gebruiken als je alle fixaties gaat loslaten en je gebruik gaat maken van van de aanwezige potentie, talenten en eigenschappen. Door te gaan vertrouwen en alles van het verleden te gaan loslaten kom je pas tot de kern van het potentieel.

Het potentieel

Potentieel, ook wel potentie, wordt vaak omschreven als ‘vermogen, kracht, macht’. In het dagelijks leven, en in de coaching wereld, bedoelen we met potentieel het vermogen om alles uit jouw leven te halen. Soms gaat het om een bepaald deel van dat leven, zoals je relatie, of juist de zakelijke kant, en soms gaat het over het leven in de breedste zin. Als jij jouw potentieel ontwikkelt, lukt het je om de successen te boeken waar je naar op zoek bent. En ik help je daarbij, als coach, om dit te ontwikkelen

Neem eens een kijkje bij een potentieel ontwikkeltraject, hierin staat het ontwikkelen van jouw potentieel centraal

 

Vertrouwen is de essentie van je potentieel life Coach Marko de JongPersoonlijke ontwikkeling en potentieel

Om je potentieel te bereiken ga ik, als coach, samen met jou aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling.

Het gebied van de persoonlijke ontwikkeling betreft alles rondom de ontwikkeling van het zelfbewustzijn, de identiteit, het eigen talent en potentieel, het vergroten van de kwaliteit van het leven en het realiseren van dromen en aspiraties. Dit zowel in persoonlijke als in zakelijke omgeving. Persoonlijke ontwikkeling vindt het hele leven plaats.

Met coaching garandeer ik jou als coach flinke progressie en vooruitgang door persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling bestaat onder andere uit:

 • Het vergroten van het zelfbewustzijn;
 • Het vergroten van zelfkennis;
 • Het verbeteren of leren van communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Het opbouwen of versterken van zelfvertrouwen;
 • Het ontwikkelen van eigen krachten en talenten;
 • Het identificeren en/of vergroten van het menselijk kapitaal (binnen organisaties);
 • Het verbeteren van de levensstijl en/of de kwaliteit van leven;
 • Het verbeteren van de fysieke gezondheid;
 • Het verbeteren van de financiële gezondheid;
 • Het realiseren van dromen, aspiraties en levensdoelen;
 • Het vormgeven en uitvoeren van een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Op Wikipedia wordt kun je meer lezen over persoonlijke ontwikkeling.

Ik bied jou een volledig life coaching traject om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Als coach help ik jou met veranderen

Het enige wat ik van jou verlang als coach is dat jij je gaat openstellen om te veranderen. Veranderen is het enige constante in het leven en hoe jij daarmee omgaat. Stel je daarom open op te veranderen en blijf niet gefixeerd op het verleden. Je vindt daar echt niets meer wat van toegevoegde waarde is in het nu en jouw prachtige toekomst. Dat is toch ook wat jij wil?

Door te veranderen leer ik jou als coach je eigen toegevoegde waarde weer te vinden, jezelf weer te vertrouwen en dat jij gebruik kunt gaan maken van je unieke potentieel.  Je zult gaan merken dat je een hele andere visie krijgt over je leven en andere besluiten durft te gaan nemen die jouw leven gaan vullen met passie, voldoening en levensgeluk!

Diepere connectie met jezelf

Als coach garandeer ik jou en diepere connectie met jezelf en dat jij je volledige potentieel kunt gaan gebruiken om jouw leven de juiste inhoud te gaan geven. Dit ga je echt terugvinden in diverse gebieden van je persoonlijk of zakelijk leven. Ik beloof je dat je heel anders in het leven gaat staan. Je zult transparant worden, oprecht naar jezelf zijn en je zult echt versteld staan met wat je allemaal kan bereiken.

 

Life en business coaching coach Marko de Jong coaching LimburgWAT BIED IK JOU ALS COACH

In de 15 jaar dat ik nu coach, heb ik al meer dan duizend mensen kunnen helpen om daadwerkelijk hun leven te veranderen en dat ze de meerwaarde van zichzelf konden terugvinden. Deze meerwaarde ontstond door een vernieuwend vertrouwen in de authentieke persoonlijkheid.

Als life en business coach heb ik zelf ook al een hele weg afgelegd, zowel persoonlijk als in het zakenleven. Vanuit deze ervaringen help ik jou graag om je volledige potentieel te ontwikkelen. Ik heb een krachtig programma ontwikkeld die de onderste steen van jou naar boven haalt. Hierdoor kan jij groeien tot een authentieke persoonlijkheid. Ik ben ervaringsgericht als coach neem ik jou mee in je eigen levensverhaal en laat ik jou zien en voelen hoe jij je persoonlijke en/of zakelijke doelen kunt bereiken.

Lees meer over mij 

Met vertrouwen is er geen weerstand meer

Als coach laat ik jou tijdens mijn coachsessies zien en voelen dat er geen weerstand meer is. Dit zijn namelijk blokkades die jou alleen maar hinderen. Tegenstrijdigheden, angsten, die zich in jou afspelen gaan we omzetten naar krachten, omdat je veel meer verbonden bent met je authentieke persoonlijkheid. Je wordt veel oprechter naar jezelf en je gaat je eigen integriteit gebruiken omdat je veel bewuster wordt dat de wereld om je heen maar een spiegel is waarin jij leeft.

Totaal jezelf kunnen zijn in een wereld die altijd iets van jou verlangt is hierin het grootste cadeau wat je aan jezelf kan geven.

Gratis kennismakingssessie

Geheel vrijblijvend plan ik graag een persoonlijke kennismakingssessie met jou! Als coach luister ik graag naar jouw hulpvraag en je kunt dan gelijk met mij kennismaken. Ik vertel jou dan over mijn programma en met wel doel we jou gaan ontwikkelen. Tijdens dit gesprek krijg ook al een aantal mooie tips mee die je gelijk in de praktijk kunt gaan toepassen.

Plan een gratis kennismakingssessie

Groet
Coach Marko de Jong

Meer over life coaching
Meer over business coaching