Misschien is dit een juist moment in je leven om te gaan voor persoonlijke groei en je leven de juiste invulling te gaan geven. Er broeit iets in je van “is dit het nu” of is dit alles wat ik kan bereiken in mijn leven.

Persoonlijke groei en levensdoelen Life coach Marko de JongPersoonlijke groei heeft te maken met het ontwikkelen van je potentieel

Life coaching kun je zien als een levenscursus, die tot de kern van jouw potentieel gaat. Veel mensen hebben moeite met het beantwoorden van de vraag ‘wie ben je eigenlijk?’ Want ze weten vaak inhoudelijk niet goed wie ze zijn. Voor het antwoord moeten ze dan ook diep graven. En het lijkt zo’n makkelijke vraag! Vervolgens komt de tweede vraag, die ik hier vaak achteraan stel. Want we hebben ook een doel nodig in ons leven, ‘Wat wil jij bereiken in je leven?’ Daar krijg ik uiteenlopende antwoorden op – ieder mens is anders en iedereen komt met zijn eigen reden bij mij voor life coaching. De antwoorden lopen uiteen van ‘ik wil gelukkig zijn’, ‘ik wil van mijn angsten af’ tot ‘ik wil verder komen in mijn leven en carrière!’

Persoonlijke groei en keuzes maken

Stel je voor dat jij echt gelukkig kunt worden, geen angsten meer hebt, duidelijke doelen hebt en dat je jouw leven zo kan inrichten dat je jezelf kunt toe-eigenen wat jij verdient. Er is geen goed of slecht, er is alleen maar een keuze. En dat jij de beste keuzes maakt, keuzes die jouw toekomst vullen met hetgeen jij verlangt in je leven. Zou jij dat willen?

Stel aan jezelf regelmatig de volgende vragen? Welke keuze maak ik op dit moment? Welk commitment geef ik aan mijn keuze? Met welke focus ga ik mijn succes bereiken? Het begint allemaal met het besef dat jij altijd een keuze hebt!

Persoonlijke groei en jouw levensdoelen

Het is niet altijd makkelijk om je eigen doelen voor jezelf helder te krijgen. Ben ik blij met mijn leven nu, en hoe wil het verder invullen? Hoe wil ik er over 10 jaar bijzitten, en 15? Op persoonlijk vlak, maar misschien ook zakelijk. Het zijn de grote vragen in het leven, en daarom zijn ze ook niet eenvoudig te beantwoorden. Daarom is het natuurlijk helemaal geen slecht idee om daar hulp bij in te roepen. Door met een professionele coach te kijken naar het stellen van die doelen, en naar het pad dat je wilt doorlopen om ze te bereiken, kun je aan de slag.

Plan direct een gratis kennismakingssessie

Persoonlijke groei en jouw levensverhaal

Wat je tot nu toe meegemaakt hebt verteld een verhaal over jouw leven. Dat is een verhaal met actie en gevolg. De resultaten die er tot nu toe geweest zijn in je leven, zijn uiteindelijk allemaal door jezelf gekozen. Wat vind je daarvan? Zie je het zelf ook zo? Met life-coaching gaan we samen op weg om met inzichten en transformatie om jouw leven te veranderen zodat jij vanuit daadkracht nieuwe keuzes kunt maken. Ik laat aan jou zien en voelen hoe jij je leven opnieuw kunt inrichten en hoe jij met passie je toekomst kunt vormen.

Life coaching en persoonlijke groei

Om je potentieel te bereiken ga ik, als coach, samen met jou aan de slag met je persoonlijke groei.

Het gebied van de persoonlijke groei betreft alles rondom de ontwikkeling van het zelfbewustzijn, de identiteit, het eigen talent en potentieel, het vergroten van de kwaliteit van het leven en het realiseren van dromen en aspiraties. Dit zowel in persoonlijke als in zakelijke omgeving. Persoonlijke ontwikkeling vindt het hele leven plaats.

Met life coaching garandeer ik jou als coach flinke progressie en vooruitgang door persoonlijke groei.

Persoonlijke groei bestaat onder andere uit:

 • Het vergroten van het zelfbewustzijn;
 • Het vergroten van zelfkennis;
 • Het verbeteren of leren van communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Het opbouwen of versterken van zelfvertrouwen;
 • Het ontwikkelen van eigen krachten en talenten;
 • Het identificeren en/of vergroten van het menselijk kapitaal (binnen organisaties);
 • Het verbeteren van de levensstijl en/of de kwaliteit van leven;
 • Het verbeteren van de fysieke gezondheid;
 • Het verbeteren van de financiële gezondheid;
 • Het realiseren van dromen, aspiraties en levensdoelen;
 • Het vormgeven en uitvoeren van een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Op Wikipedia wordt er ook veel uitgelegd over persoonlijke groei

Google review Emma 28 maart 2021 

Ik heb veel gehad aan de coaching van Marko. In mijn proces van zelfontwikkeling heb ik al veel uitgeprobeerd en geëxperimenteerd. Altijd interessant, altijd weer nieuwe informatie, maar nooit echt praktisch in je leven van dag tot dag en vaak liep ik dan toch weer vast. Na mijn eerste sessie bij Marko was ik echt verbaasd, hoe anders dit was bij hem! Zijn boodschap zo helder, to the point en met een activerende werking. Tijdens onze sessies knalde ik met hem door de dingen waar ik al zo lang in vastzat en maar op de een of andere manier niet leek uit te komen. Hij heeft me geholpen een ander perspectief te vinden, een perspectief dat aansluit op wie ik echt ben. In een korte tijd heeft hij mij geholpen om leiderschap te nemen over mijn leven. Zijn duidelijke en confronterende stijl vond ik prettig daarbij. Hij gaf mij het vertrouwen om uit mijn comfortzone te stappen. De praktische en directe toepasbaarheid van zijn coaching vond ik transformerend. Dat kwam niet alleen door zijn heldere stijl maar ook door het vertrouwen wat hij mij gaf in hem als coach en in mij en mijn mogelijkheden die hij zo goed weet aan te voelen. Marko helpt je om naar een hoger niveau in je leven te stijgen, met no way back, want wat voelt het goed om jezelf weer te kunnen zijn!

Diensten voor persoonlijke groei

Als life coach ben ik dagelijks bezig om mensen te helpen met hun persoonlijke groei en heb hier ook een dienstepakket voor ontwikkeld. Je kunt voor een enkele persoonlijke groei sessie komen maar ik heb ook complete trajecten waarin we een bepaalde tijd gaan samenwerken aan jouw persoonlijke groei.

>> Het life coaching traject
>> Het coachtraject potentieel!
>> Een persoonlijke potentieel analyse
>> Levensvragen coaching
>> Een persoonlijke life coachsessie

GRATIS KENNISMAKINGSSESSIE

Geheel vrijblijvend plan ik graag een persoonlijke kennismakingssessie met jou! Als coach luister ik graag naar jouw hulpvraag en je kunt dan gelijk met mij kennismaken. Ik vertel jou dan over mijn programma en met wel doel we jou gaan ontwikkelen. Tijdens dit gesprek krijg ook al een aantal mooie tips mee die je gelijk in de praktijk kunt gaan toepassen.

Plan een gratis kennismakingssessie

Hartelijke groet,

Coach Marko de Jong

Pater Tilliestraat 21
6325 AL Berg en Terblijt
info@markodejong.nl
+31 (0)6 41719250
KVK nr. 24371527
Bank IBAN. NL31RABO0133555305
BTW nr. 814122139B01

Privacy en cookie beleid 
Algemene voorwaarden MDJ Coaching