Werk aan de afwijzingen in je leven

“I am not in competition with anyone but myself. My goal is to improve myself continuously.”

Een mooie quote van Bill Gates om je persoonlijke doelen te activeren.

Veel mensen bepalen hun persoonlijke ontwikkeling op basis van de afwijzingen die ze ervaren terwijl je ook kan zeggen dat je alles in jezelf bevestigd. Dat is ook het grote verschil, je zoekt naar bevestigingen of je bevestigd in jezelf. Als je alles in jezelf bevestigd is dat een vertrouwen waar je vanuit gaat leven, het geeft een hele andere dimensie en ook het aansturen van je innerlijke drijfveren vind op de juiste manier plaats. Met de juiste innerlijke drijfveren bepaal je ook de juiste koers in je leven.

Je kunt alles aan jezelf bevestigen wat je maar wilt, over je mindset heb je zelf de controle. Je kunt aan jezelf bevestigen wat je wilt. Je geest doet wat jij wilt! Enige voorbeelden hieronder:

ik bevestig hierbij dat ik rustig blijf bij dit gesprek.
Ik bevestig hierbij dat ik goed ben zoals ik ben.
Ik bevestig hierbij dat ik vertrouw op mijn gevoel.
Ik bevestig hierbij dat ik geen bevestigingen van anderen nodig heb.
Ik bevestig hierbij dat ik van mijzelf hou.

Maar het gaat nog verder op weg naar voldoening in je leven.

Nu is het zo dat je van nature compleet bent en goed bent zoals je bent. Vanuit je geboorte ben je puur en een natuurlijke persoonlijkheid. En dat begint je levensreis. Pieken en dalen, ouders, familie, vrienden, noem maar op. Alles heeft invloed en projectie op jou en als je dan blijft hangen in bijvoorbeeld nare ervaringen ( conditioneringen ) merk je dat je op latere leeftijd problemen mee kan krijgen. Je bent hiermee afgeweken van je natuurlijke persoonlijkheid en in je eigen geconditioneerde wereld gestapt.

In het bevestigen naar jezelf toe, zoals ik al eerder aangaf zitten nog een aantal mogelijkheden waarin je toch in je oude rol terugvalt. Daarom is het belangrijk om in jezelf tijdens situaties het proces steeds te herhalen. En tijdens het gesprek of situatie steeds terugkoppelen waarom je op die manier handelt of wat je gaat vertellen. Hiermee kom je tot diepere lagen van vertrouwen in jezelf omdat je hiermee steeds meer bevestigd aan jezelf dat alles ok is zoals het is. Je komt hiermee steeds dichter bij je authentieke zelf en je zelfvertrouwen groeit.

Probeer daarom tijdens gesprekken of situaties:

In het Nu te zijn, met aandacht naar de situatie of het gesprek te gaan en werkelijk te gaan voelen wat er zich afspeelt. Met het beoefenen van mindfulness wordt dit punt versterkt, de uitkomst is niet meer belangrijk en je spreekt vanuit je pure zelf zonder manipulatie vanuit geconditioneerd gedrag. Je bent hiermee vrij van emotie omdat je niet meer invult zoals het moet zijn maar zoals het mag zijn. Het duurt best een tijd om dit om te gaan zetten in je leven en je omgeving zal het soms niet leuk vinden omdat je vanuit een ander perspectief duidelijker naar jezelf wordt. Het is jouw levensreis, met jouw hobbels, pieken en dalen. Het is jouw weg naar voldoening in je leven.

Groet Marko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.