Mindfulness is a way of life!

Mentale groei bij Marko de Jong Coaching Limburg

Mindfulness kun je de hele dag door beoefenen. Terug naar binnen in jezelf op zoek naar jouw werkelijke gedachten om in balans te zijn met jezelf en je omgeving. Mindfulness maakt mensen meer bewust te leven en anders om te gaan met stress, gedachten en emoties. Mindful zijn is werkelijk in het NU zijn en alles te ervaren zoals het NU is.  Je verbind je met het NU om vanuit het NU je gedachten te laten zijn.

Mindfulness is een prachtige weg om bij jezelf te komen en om jezelf weer te gaan voelen. Als je eenmaal op weg bent om mindful te leven zul je alles anders gaan ervaren.  Je laat dingen binnenkomen en je laat ze weer gaan, in de vrijheid waar ze horen.  Je verbind alles in jezelf en laat het komen zoals het komt.

Het gaat nog verder, als je mindful leeft ontwikkel je hiermee vanzelf een sterkere intuïtie en gevoel. Je gaat hiermee steeds meer in vertrouwen omdat alles wat je laat binnenkomen via een bepaalde filter in jezelf gaat laten resoneren en voelen. Het wordt als het ware jouw innerlijk kompas die steeds de richting aangeeft waar je naar toe wilt. Als je met iemand aan mindful aan het communiceren bent zul je gaan merken dat je aandachtig luistert en feedback gaat geven aan het gesprek zoals je dat werkelijk voelt in het NU.

Met mindful leven creëer je als vanzelf de dingen die voor jouw belangrijk zijn zoals compassie met jezelf, je intrinsieke motivatie en een gezonde levensstijl met minder stress en spanningen.

Een leuke oefening
Ga eens met je aandacht naar de onderkant van je voeten en blijf daar met je aandacht, ongeacht wat je doet. Probeer de aandachtsenergie onder zowel je linker als rechtervoet gelijk te houden. Stel je bent met iemand in gesprek en je houd de aandacht onder je voeten en je kijkt de persoon recht aan. Je wijkt niet af van de aandachtsenergie onder je voeten. Je bent met je gevoel in het NU en met aandacht bij het gesprek. Je neemt met aandacht waar, de woorden die worden uitgesproken, de reacties van de ander, lichaamshouding en hoe deze persoon het verhaal verteld. Je laat de woorden en het verhaal resoneren, zonder oordeel, je blijft bij jezelf, je word waarnemer van het gesprek. De persoon vraagt jou om raad of deelt iets aan jou mede, je kijkt de persoon recht aan en blijft met je aandacht bij je voeten als je antwoord geeft, je blijft in contact met het Nu en geeft dus antwoord vanuit je innerlijke zelf, oprecht en zonder oordeel over het gesprek. Het is in deze oprechte communicatie, mindful, met aandacht voor de situatie en geeft  jouw persoonlijkheid  weer zoals je werkelijk bent. Je bent hiermee werkelijk jezelf, niet manipulatief en vanuit jouw werkelijk potentieel aan het communiceren. Het is een prachtig proces omdat je heel dicht bij jezelf blijft. Je kunt deze oefening zelfs als een soort levensstijl introduceren in je leven. Je loopt in de natuur, kijkt tv, je bent aan het koken met aandacht en compassie. Ik train dagelijks mensen om in de werkelijkheid van hunzelf te gaan staan om zo hun leven vorm te geven om zo zonder conditioneringen een bepaalde koers te bepalen.

Mindfulness is een breed aspect van bewustzijn en bewustwording, het is fijn, geeft compassie aan jezelf en maakt dat je werkelijk leeft.

Groet Marko

 

Mindfulness is a way of life!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven