Identiteit

Review Charlotte klant life coach Marko de jong

Veel mensen zij op zoek naar hun identiteit en kunnen deze misschien nooit vinden. Voor mij was dat ook een eyeopener toen ik dat voor het eerst hoorde. In de basis waarmee ik begon met mijn persoonlijke groei stuitte ik op een holistische ontwikkeltool Human Design. Dat is een systeem wat gaat tot diepere lagen van je persoonlijkheid en wat blijkt hieruit dat een deel van de bevolking een pure identiteit heeft en een deel heeft een sub identiteit. Deze mensen worden altijd bewust van hun identiteit door hun omgeving.

Dus waarmee identificeer jij jezelf?

Identiteit en jouw persoonlijk groei Life coach Marko de Jong Stel dat je weet welke vorm van identiteit je hebt

In de afgelopen 10 jaar dat ik met het ontwikkelen van mensen bezig ben maakt het duidelijk een verschil tussen deze twee type mensen. Ik stel wel er is geen goed of fout en je bent wie je bent. Alles is ok wie je bent en er is geen oordeel of je wel of geen identiteit hebt.

Het wordt hiermee veel makkelijker voor mensen om zich te verbinden met hun innerlijk wezen en daarmee hun zoektocht naar hun authentieke persoonlijkheid veel makkelijker wordt.

Human Design

Vertaald uit het EngelsHuman Design is een pseudowetenschap die astrologie, I Ching, Kabbalah en de Chakra’s combineert. Human Design is ontstaan ​​door Alan Robert Krakower die in 1992 een boek publiceerde genaamd The Human Design System onder het pseudoniem Ra Uru Hu.

Lees meer op Wikipedia (Engelse versie)  

Wetenschap

Identiteit is de eenheid van wezen, volkomen overeenstemming en gelijkheid. Het beeld dat iemand van zichzelf heeft, is het zelfbeeld of zelfconcept. Er zijn verschillende soorten van het begrip identiteit te onderscheiden, zoals persoonlijke, genetische, sociale, culturele en nationale identiteit.

De vraag naar de persoonsidentiteit van iemand is een centrale vraag in de filosofie van de geest. Filosofisch is persoonsidentiteit de unieke numerieke identiteit van een persoon door de tijd heen. De filosofische vraag is wat een persoon op meerdere tijdstippen tot dezelfde persoon maakt. Klassieke oplossingen bestaan eruit te wijzen naar het lichaam enerzijds en anderzijds naar een bepaalde continuïteit van de geest, zoals een continuïteit van herinneringen of bewustzijn. Klassieke filosofen die zich hiermee hebben beziggehouden, zijn John Locke en David Hume. Er is geen uitsluitend antwoord op deze vraag gevonden. De filosofie slaagt er niet in uit te leggen hoe het nu komt dat een persoon inderdaad op twee verschillende tijdstippen nog dezelfde persoon is. Sommige filosofen hebben dan ook geconcludeerd dat dit een onoplosbaar probleem is, anderen zoals Derek Parfit, betogen dan weer dat zoiets als persoonsidentiteit niet belangrijk is.

Bewustzijn

Vaak zijn mensen die geen identiteit bezitten sterk geconditioneerd omdat ze zich hebben geïdentificeerd met de omgevingen waarin ze tot nu toe geleefd hebben.

Verwar niet de identiteit met de persoonlijkheid. De persoonlijkheid is wie je wilt zijn, maar als identiteit en persoonlijkheid niet overeenstemmen zal er altijd een gat van ongenoegen blijven.

Mensen die geen identiteit hebben kunnen zich het beste ontwikkelen via het gevoel en via het op de juiste manier leren om beslissingen te nemen. Ieder mens heeft een uniek beslissysteem, een strategie, een zogenaamd nulpunt. Via mindfulness en creatieve ontwikkeling kun je voor deze personen het beste toegang krijgen tot hun ware identiteit. Als je deze mensen dus leert om op de juiste manier beslissingen te nemen zullen ze zich makkelijker verder kunnen ontwikkelen.

Complementaire wereld

Mensen die wel een identiteit hebben kunnen mensen zonder identiteit helpen met zichzelf te ontwikkelen. Vaak zie je ook dat problemen binnen mensen of organisaties ontstaan doordat mensen die een identiteit en een negatief gedrag hebben mensen beïnvloeden die geen identiteit hebben en zo een negatieve spiraal ontstaat binnen een groep of team. Je kunt het beste mensen die wel een identiteit hebben ontwikkelen zodat ze hun identiteit op een positieve manier inzetten binnen organisaties en daarmee influencer zijn binnen een groep mensen.

Ook is natuurlijk de identiteit van de organisatie belangrijk, hieraan kunnen mensen die geen identiteit hebben zich makkelijk optrekken en zich identificeren met wie ze zijn. Daarom is het belangrijk om na te gaan en regelmatig te toetsen binnen organisaties hoe de verhouding is. Wat zie de medewerkers als identiteit van de organisatie en hoe voelen en ervaren zij dat zelf.

Onderzoek naar identiteit

Over dit fenomeen is natuurlijk al veel onderzoek gedaan, psychologen hebben het dan vaak over cognitieve componenten waarmee zelfwaarneming kan worden toegepast. Alleen de vaststelling of iemand wel of niet een eigen identiteit heeft ontbreekt. Daarom kunnen holistische tools een uitkomst zijn tot specifieke en persoonlijke ontwikkelingen die normaal niet toegankelijk zijn.

Coachtraject potentieel

In mijn aanbod van diensten werk ik met Human Design ontwikkeltool. Neem als voorbeeld een coachtraject potentieel

Iedereen komt op de wereld met natuurlijke eigenschappen en talenten. Door opvoeding en aangeleerd gedrag kom je soms in een rol terecht die niet overeenkomt met je natuurlijke persoonlijkheid. Na een bepaalde leeftijd begin je te merken dat je tegen bepaalde blokkades aanloopt, en je niet verder komt met je persoonlijke groei. Het lijkt dan vaak of je een plafond hebt bereikt, en steeds de verkeerde keuzes maakt op basis van je aangeleerde overtuigingen. Je bent begrensd in het bereiken van je volle potentie, terwijl je weet dat er meer uit te halen valt.

Dit gaan we doen

Om dit te doorbreken gaan we op zoek naar inzichten in jouw keuzes. We onderzoeken hoe jij emotioneel in elkaar zit, en hoe jouw talenten en eigenschappen bijdragen om een leven met voldoening te creëren. Door terug te gaan naar de basis – jouw eigenschappen en talenten – kunnen we de koers bijstellen. Want je bent uniek, en verdient een leven vol passie en voldoening. Een leven waarin jij je eigen dromen waarmaakt, en waar jouw talenten ten volle worden benut. Jouw ware potentieel stuurt je aan en laat je voelen hoe het is om gelukkig te zijn met jezelf en je omgeving.

Mijn coachtrajecten zijn altijd persoonlijk. Iedereen is tenslotte anders. Wel staan een aantal stappen centraal. In dit traject is dat:

  • Loslaten van je verleden en beperkende overtuigingen.
  • Persoonlijke en/of zakelijke doelen realiseren.
  • Oplossen van issues, loslaten van het verleden.
  • Ontdekken en bevestigen van je identiteit en authentieke persoonlijkheid. En hiermee gebruik maken van je unieke potentieel.
  • Manifesteren en creëren vanuit jouw unieke potentieel, de voorwaartse beweging.
  • Het duidelijk in kaart brengen van jouw potentieel, zodat je weet wat je doelstellingen worden
  • Aansturen van je unieke persoonlijkheid, het erkennen van jouw authenticiteit en leren gebruikmaken van jouw innerlijk leiderschap.
  • Emotioneel intelligent worden, vrede hebben met je verleden en de juiste vormgeving naar de toekomst.

Door jouw potentieel duidelijk te krijgen ontstaat er een nieuwe, krachtige verbinding van gevoel en vertrouwen in je unieke persoonlijkheid. Door sterker in je schoenen te staan wordt het makkelijker om jezelf te manifesteren in een wereld die altijd in beweging is, en altijd iets van jou verlangt.

Lees meer over het coachtraject potentieel

Je kunt ook alleen een analyse laten maken van je persoonlijkheid en dit ga ik dan tijdens een coachsessie samen met jou bespreken.

Link naar een persoonlijke analyse

Het ontwikkelen van een eigen identiteit geeft bevestigingen aan het Zelf. Je krijgt hiermee vanzelf de juiste en persoonlijke ontwikkelingen. De juiste drijfveren en talenten worden dan geactiveerd.

GRATIS KENNISMAKINGSSESSIE

Geheel vrijblijvend plan ik graag een persoonlijke kennismakingssessie met jou! Als coach luister ik graag naar jouw hulpvraag en je kunt dan gelijk met mij kennismaken. Ik vertel jou dan over mijn programma en met welk doel we jou gaan ontwikkelen. Tijdens dit gesprek krijg ook al een aantal mooie tips mee die je gelijk in de praktijk kunt gaan toepassen.

Plan een gratis kennismakingssessie

Groet
Coach Marko de Jong

Meer over life coaching
Meer over business coaching

Identiteit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven