Emotionele intelligentie of intelligentie over je emoties.

Life Coach Marko de Jong Limburg

Emotionele intelligentie of intelligentie over je emoties. De juiste emoties voor jezelf en je omgeving gebruiken. Iedereen heeft emoties, zowel goede als de minder goede emoties. Minder goede emoties hebben een grote impact op je eigen leven en blokkeren je om op de juiste manier contact te maken met je authenticiteit. De minder goede emoties hebben te maken met referenties uit verleden, afwijzingen, gebeurtenissen die je hebt meegemaakt, opvoeding, trauma’s, verlies van dierbaren, hierdoor heb je het contact met jezelf verloren. Of je creëert hierdoor een uitstelgedrag of je komt hierdoor in een overdrive, waardoor eigen grenzen vervagen. Je verliest als het ware je eigen bescherming door niet te luisteren naar je werkelijke gevoel. Vaak zie je mensen in een overlevingsmodus raken die ze jaren volhouden en steeds uitgeputter raken, zelfs ziek worden, omdat ze het contact met zichzelf verloren hebben.

Er zijn ook goede emoties, zoals liefde en (com) passie die je op de juiste manier kunt inzetten voor jezelf en je omgeving. Het doel van emotionele intelligentie is je emoties te herkennen, erkennen en te accepteren, deze kun je dan gaan omzetten in vrijheid, daadkracht en realiteit. Hiermee kom je steeds dichter bij je authentieke kern en kun je de goede emoties gaan gebruiken om jezelf te accepteren en hiermee de vrijheid aan jezelf geven om je op de juiste manier te verbinden met jezelf en je omgeving. Je krijgt hiermee natuurlijke grenzen, je empathisch vermogen stijgt en je krijgt vanzelf meer zelfvertrouwen. Je gaat dan beter voor jezelf zorgen omdat je dan geen referenties meer uit het verleden gebruikt.

In het unieke coachprogramma wat ik heb ontwikkeld is het omzetten van negatieve emoties naar realiteit een onderdeel om je vrij te maken zodat je jezelf gaat zien als grootsheid en unieke persoonlijkheid. Hierdoor krijgt je leven een ander perspectief en leer je van binnenuit met zelfvertrouwen te communiceren met de wereld om je heen.

Emotionele intelligentie of intelligentie over je emoties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven