Coaching over levensvragen

Levensvragen coaching 

Net als zoveel anderen houd jij je vast regelmatig bezig met de grote levensvragen. 
Wie ben ik, wat wil ik? Wat zijn mijn doelen en hoe ga ik die behalen?

Gelukkig hoef je die vragen niet in je eentje te beantwoorden. In het traject ‘levensvragen coaching’ gaan we op zoek naar de vragen die je wilt beantwoorden, en natuurlijk naar het antwoord.

Je kunt bij voor levensvragen coaching een enkele sessie boeken van 90 minuten of er is een compleet coachtraject over jouw levensvraag. 

Levensvragen los ze op met coaching

Levensvragen coaching: jouw antwoorden

Bij levensvragen coaching staan jouw angsten of emoties centraal. Je emotie en/of angst kan vaak een enorme blokkade zijn, die jou ervan weerhoudt om verder te groeien. Het kan zijn dat je vastloopt in je privéleven, of juist op het werk. Ik help je als coach om inzichten te krijgen in jouw situatie, zodat je weer verder kunt met je ontwikkeling.

Uiteraard zijn dit meestal niet de meest voor de hand liggende angsten en emoties. Vaak zijn dit diepere lagen, en moeten we dan ook eerst tot de kern komen van jouw probleem. Als we de grondslag van het probleem hebben geanalyseerd, kun je nieuwe keuzes maken om verder te ontwikkelen. Je wordt dan niet meer geblokkeerd door beperkende overtuigingen en geconditioneerd gedrag, zoals voordien wellicht wel het geval was.

Voorbeelden van thema’s, angsten, emoties en blokkades

De emoties en angsten die je in de weg kunnen zitten, zijn heel uiteenlopend. Maar misschien herken je al één van de veel voorkomende blokkades in jouw leven:

Perfectionisme, angsten, onzekerheid, niet gelijkwaardig durven zijn, boosheid, onmacht, niet op de juiste manier durven communiceren, faalangst, te veel initiëren, timing, niet jezelf durven zijn, geen actie kunnen zetten, bang voor verlies, te veel naar bevestigingen zoeken, manipulatie, te veel opgesloten in jezelf zitten. Er zijn nog vele andere mogelijkheden – ieder mens is tenslotte uniek! Ik bespreek deze dan ook graag met jou in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ik maak graag kennis met jou!

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we samen waar jij behoefte aan hebt om persoonlijk te groeien en je potentieel te ontwikkelen. Je kunt bij mij langskomen in Berg en Terblijt of we plannen een online afspraak via ZOOM. 

Ik wil gaan leren loslaten 

Loslaten is een innerlijk proces. Loslaten betekend niet meer vasthouden aan bepaalde levenservaringen. Als coach maak ik vaak mee dat mensen veel emoties hebben over het verleden en dat ze daar moeilijk mee kunnen omgaan. Zo zie je bij mensen dat ze eigenlijk gevangen zitten in een emotionele bubbel die helemaal niet te maken heeft met de realiteit.

Vroeger zijn er bijvoorbeeld een bepaalde angsten in geprogrammeerd door ouders, vrienden of door andere omstandigheden. Die angsten zittend dan weer vast in denkpatronen en zo bepalen mensen op basis van deze denkpatronen hun verdere leven.

Door mensen bewust te maken dat loslaten maar een denkwijze is en dat het verleden niet meer bestaat gaan we samen aan de slag om dit te gaan omzetten in realiteit, verbondenheid en creëren van een mooie toekomst.

Door met simpele oefeningen te werken kun je al verbinding maken met het nu en zo anders leren kijken naar het verleden. Er kunnen veel emoties loskomen tijdens het proces van loslaten en dat is ook prima. We gaan ook samen werken aan de andere kan van loslaten en dat is vergeven en weer leren te vertrouwen op jezelf.

Ik wil mijn verleden leren loslaten

We hebben allemaal een rugzak aan gebeurtenissen die in ons leven gebeurd zijn, met de daarbij horende emoties. Het is vaak een hardnekkig iets; een gebeurtenis, een relatie waarin je afgewezen bent, een bepaald scenario wat je jezelf hebt aangeleerd of een diepgeworteld patroon.

Dat soort emoties en gedachten hebben invloed op het leven van nu. Ongemerkt refereer je steeds aan het verleden. Je komt niet vooruit omdat je in dezelfde patronen blijft hangen, en je op basis van je verleden mensen en situaties bekijkt. Tijdens de coaching zoeken we het antwoord op de vragen: waar ben je eigenlijk bang voor? Welke angsten heb je hierover? Een mooie gedachte is natuurlijk de gedachte dat het verleden geweest is en niet meer bestaat.

Het komt niet meer terug en is voorbij. Met levensvragen coaching ga ik aan jou leren hoe jij alles kunt gaan loslaten. 

Ik wil in mijn kracht staan, maar het lukt niet

In je kracht staan’ betekent dat je de dingen doet die bij je passen, die je kunt en waar je in gelooft. Dat je dingen bereikt en vrede hebt met jezelf. En wanneer je niet (direct) je doel bereikt, ben je nog steeds tevreden met jezelf omdat je een doel hébt, waar je nog steeds naar kunt streven.

Er zijn veel dingen in het leven die je van je stuk kunnen brengen. Die ervoor zorgen dat je even niet zo sterk in je schoenen staat. Wat zijn jouw beperkende overtuigingen over jezelf? Waardoor raak jij uit je kracht of waarom kom jij niet in je kracht? Hoe laat jij je beïnvloeden door je emoties waardoor jij je kracht verliest? Het leven is geen krachtmeting.  Het gaat om vertrouwen in jezelf hebben, geloven in jouw leven. Dat kun je oefenen. Ik leer je graag hoe jij de keuze kunt maken om volledig in je kracht te gaan staan. De wereld om je heen heeft altijd invloed op jou. Hoe blijf je bij jezelf en je eigen energie? Hoe blijf je in het nu om dicht bij jezelf te blijven?

Hoe pak je de regie terug?

Ik wil in mijn kracht staan betekent dat je in de realiteit van jouw leven komt te staan: waar ben jij in het hier-en-nu. Alleen jij kan de keuze maken om jezelf volledig centraal te zetten. Je neemt hiermee de verantwoordelijkheid over je eigen leven: over je keuzes, en de richting die je leven tot nu toe heeft genomen. En vervolgens neem je de verantwoordelijkheid over je toekomst. Dat betekent dat jij je leven in kunt vullen zoals jij dat wilt. Vanuit je eigen kracht. En ik help je daarbij.

Doel van het coachtraject over levensvragen

Het doel van levensvragen coaching’ is oplossen van problemen met angsten of bepaalde ongewenste of onopgemerkte emoties. We zorgen dat jij weer terugkomt in de voorwaartse beweging van je leven. Als coach heb ik ruime ervaring op gebied van emoties en angsten, twee pijlers waarin veel mensen vastlopen.

In twee maanden leggen we de pijnpunten bloot, maar gaan we ook direct aan de slag met het zoeken naar oplossingen. Dat pad zetten we meteen in, zodat je direct concrete handvatten hebt om het roer weer in eigen hand te hebben. In de weg die wij samen bewandelen werken we in 2 maanden aan jouw levensthema.

Met het oplossen van een levensvraag kom je meer tot een bepaald levensdoel wat je graag wilt bereiken.

Volgens de individuaal psychologie van Alfred Adler (1870-1937) wordt hieronder verstaan: datgene wat een persoon in zijn leven wil bereiken ter compensatie voor werkelijke of ingebeelde minderwaardigheidgevoelens. Op de website Happinez staat een leuk artikel over levensdoelen bereiken.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van coaching over levensvragen 

 • Perfectionisme teveel perfectionisme komt voort uit onzekerheid
 • Loslaten van oude patronen of mensen 
 • Beperkende overtuigingen en angsten 
 • Ik wil in mijn kracht staan
 • Ik wil gelukkig zijn 
 • Ik hou niet genoeg van mijzelf 
 • Ik durf bepaalde stappen niet te zetten
 • Ik durf niet voor mezelf op te komen 

Mocht je vragen hebben

Stuur gerust een bericht via de chatbox onderaan op de website of neem contact op via de opties op de contactpagina. 

Een persoonlijke analyse is inclusief bij een coachtraject levensvragen

Zelfkennis is fundamentele basis van je persoonlijkheid en het zijn de pijlers waarop jij in je leven de bruggen kunt bouwen. 

Zelfkennis is het vermogen om de eigen denkwijze, de mogelijkheden en de onmogelijkheden van de eigen geest en van het eigen lichaam te kunnen inschatten en daar rationele conclusies uit te trekken. Het wordt ook wel ‘intra-persoonlijke intelligentie’ genoemd. 

Met meer zelfkennis kun je steeds meer gaan loslaten over wie je juist niet bent. Het bevestigd juist aan jezelf wie je wel bent en hoe jij het beste kunt performen in je leven. 

Ik maak gebruik van Human Design. Een prachtige tool om jou te laten zien hoe jouw basisfundament in elkaar zit. Op ca 25 pagina’s wordt duidelijk hoe jij het beste kunt performen in je leven. Je krijgt eigenlijk een blauwdruk van jezelf. 

Een levensvragen coachtraject zou er dan als volgt uitzien.

 • Maken van een persoonlijke potentieel analyse
 • Een uitgebreide intake waarin we samen jouw doel inventariseren
 • 4 coachsessies in 2 maanden
 • Feedback, via app en mail
 • Huiswerk en follow up, om je dichter bij je doel te brengen
 • Tussentijdse evaluatie van de voortgang
 • Kan fysiek of via ZOOM

De totale kosten zijn 995 euro, inclusief BTW. Dit is inclusief een persoonlijke analyse t.w.v. 195 euro.
Bent U een organisatie of is het voor een bedrijf dan is dit exclusief BTW.

Een levensvragen coachtraject kan bij mij in de praktijk gedaan worden maar kan ook online via ZOOM.

Try it out! Life coaching, een boost-up coachsessie voor je persoonlijke groei

Samen gaan we 90 minuten aan de slag met hetgeen wat voor jou op dit moment belangrijk is om persoonlijk te groeien. In deze sessie staan inzichten en handvaten aanreiken centraal. 

Ik ga jou helpen om je leven een boost te geven. Je krijgt veel info, inzichten en mogelijkheden mee om je leven weer een echte boost te geven. 

Wat gaan we doen tijdens de sessie

 • Tips, inzichten en adviezen die jij kunt gebruiken om weer tot jezelf te komen.
 • Hoe blijf je in het nu en niet in het verleden of de toekomst.
 • Hoe ga jij nieuwe en betere keuzes maken.
 • Het loslaten en positief veranderen van je beperkende overtuigingen. 

Een sessie van 90 minuten kost 85 euro. 
Via onderstaande link kom je op de contactpagina om een afspraak te plannen. 

Als life coach help ik graag om je potentieel te ontwikkelen

Ik vind het fantastisch om als coach mensen te helpen met hun persoonlijke groei en het bereiken van hun doelen. Ik weet zelf ook wat het is als je ergens staat en je kunt niet verder. Welke keuzes ga je dan maken! Enige hulp is dan altijd welkom. 

Mijn verhaal begint in het bedrijfsleven en 15 jaar geleden maakte ik een switch om coach te worden. Coachen zit in mijn DNA en ik heb er een hele zoektocht van gemaakt om tot de kern van een persoon te komen. 

Dat is gelukt, om een uniek programma te ontwikkelen, wat bijdraagt aan een totaalontwikkeling van een persoon. Het is anders, een disruptieve, holistisch manier om mensen bewust te maken van hun unieke potentieel. 

Ik ben direct en recht door zee als coach. Ik open graag gesloten deuren die belangrijk zijn voor jou om de volgende stappen in je leven te zetten.

Lees meer op over mij op onderstaande pagina. 

Reviews

Mike
Mike Projectmanager
Read More
Marko heeft mij, door me continu een spiegel voor te houden, dan ook echt laten inzien dat als je het uiteindelijk zelf in de hand hebt, je in principe niets in de weg staat om te kiezen voor vooruitgang en positiviteit! En vanaf dat moment heb ik echt verbetering ervaren. Je kunt het namelijk wel denken, maar het inzien is “the key”. Door de handvaten van Marko ben ik een werkwijze kunnen gaan aannemen waar ik mij veel zekerder in voel, en waarbij ik uit ga van mijn eigen kracht en positiviteit. Een wereld van verschil!
Claire
Claire Business Change Manager
Read More
Het mooie van de coaching van Marko vind ik dat je enerzijds handvaten krijgt om in je kracht te kunnen staan in elke situatie en anderzijds met ontzettend veel creatieve ideeën voor je werk naar huis gaat. Marko helpt je om anders tegen dingen aan te kijken en van de gebaande paden af te wijken. Ik ervaar dat deze coaching sessies mij een boost geven. De combinatie van Marko’s sterkte intuïtie, creativiteit en oog voor commerciële kansen zorgt ervoor dat ik Marko absoluut kan aanraden.
Emma
Emma Klant
Read More
Hij gaf mij het vertrouwen om uit mijn comfortzone te stappen. De praktische en directe toepasbaarheid van zijn coaching vond ik transformerend. Dat kwam niet alleen door zijn heldere stijl maar ook door het vertrouwen wat hij mij gaf in hem als coach en in mij en mijn mogelijkheden die hij zo goed weet aan te voelen. Marko helpt je om naar een hoger niveau in je leven te stijgen, met no way back, want wat voelt het goed om jezelf weer te kunnen zijn!
Bonny
Bonny Klant
Read More
Marko heeft mij het afgelopen jaar een nieuw stuk van mijzelf leren ontdekken en ben hierdoor op een positieve manier verandert. Ik voel me krachtiger en energieker, ik had besloten om in 2020 in mezelf te investeren en kan alleen maar zeggen dat het echt waardevol is. Ik voel me veel gelukkiger met wie ik ben en wat ik in dit jaar met mezelf heb bereikt. Het koste mij wel wat tijd maar je kunt ook niet van de één op de andere dag alles loslaten. Als je echt wilt veranderen in je leven is Marko een aanrader, een topcoach!
Previous
Next
Schuiven naar boven